"Juri Lodigin"
"Juri Lodigin"

Spavalica Lodigin primio kroz noge sa 25 metara, Sankt Peterburg pokoren! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.08.15. | 10:15

Bikovi slavili sa 2:0 i prvi put odneli bodove sa stadiona Petrovski. Do prve pobede stigao i Rubin pobedom nad Kubanjom u Krasnodaru (0:1)

Juri LodiginIstrorijski trijumf Krasnodara! Istina, ona i ne traje posebno dugo, svega sedam godina, ali vlasnik Sergej Galicki je u tom periodu mnogo učinio za klub iz grada sa reke Kubanj. Pre svega mnogo je i investirao, ali ni svi ti milioni nisu bili dovoljni da se skine skalp ipak bogatijeg Zenita. Sve do sada. U petom kolu nove sezone u ruskoj Premijer ligi Krasnodar je konačno upisao prvenac nad aktuelnim šampionom i to usred Sankt Peteburga - 2:0!

U osam dosadašnjih susreta uspeli su Bikovi da osvoje samo dva boda. Na četiri gostovanja na stadionu Petrovski svaki put su teren napuštali pognute glave. Početak sezone nagoveštavao je još jedno razočaranje, ali je Zenit posle odlaska Hozea Solomona Rondona u Vest Bromvčić Albion ostao tup u završnici o čemu najbolje svedoči izmena iz 57. minutu kada je Andre Viljas-Boas iz igre izveo jedinog raspoloživog napadača Artjoma Dzjubu. Iako je tada Krasnodar već imao dva gola prednosti?!

Izabrane vesti

Prvi je bio delo Ragnara Sigurdsona, koji je bio najviši u skoku posle centaršuta 27-godišnjeg Kolubmijca Rikarda Labordea mada je pitanje da  li su sudije možda oštetile Zenit priznavši gol iz ofsajda. Laborde je bio najzaslužniji i za drugi gol, pošto je u 50. minutu odapeo strelu sa nekih 25 metara, mada je u tom slučaju imao i svesrdnu pomoć golmana Zenita Jurija Lodigina, koji je uhvaćen na spavaju. Lopta mu je prošla kroz noge i završila u mreži.

Viljas-Boas je tada verovatno i shvatio da mu nema spasa. Posle serije od četiri uzastopne pobede na startu Premijer lige Zenit je doživeo prvi poraz. CSKA je sada sa maksimalnih 15 bodova usamljen na čelu tabele ruskog prvenstva. Krasnodar se tek zaleteo. Prošle sezone je u poslednjem kolu ispustio plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Spreman je da pokuša opet.

Do prve pobede u ovoj sezoni konačno je došao i Rubin, koji je na gostovanju Kubanju u Krasnodaru stigao do minimalnog trijumfa. Trenutak odluke na ovoj utakmici dogodio se u 33. minutu, kada je Gokdeniz Karadeniz iskoristio pravovremeni pas Karlosa Eduarda i matirao Aleksandra Belenova.

Premijer liga, peto kolo:

Petak:

Amkar – Anži 1:1 (0:0)
/Boli 66, Gol 64/

Spartak – CSKA 1:2 (1:2)
/ Kombarov 36 pen - Ignaševič 31, Musa 35/

Subota:

Zenit – Krasnodar 0:2 (0:1)
/Sigurdson 26, Laborde 50/

Kuban – Rubin 0:1 (0:1)
/Karadeniz 33/

Nedelja:
12.30: Lokomotiva – Terek
16.00: Dinamo – Ural
19.00: Rostov – Krila Sovjetov

Ponedeljak:
18.00 Mordovija - Ufa

(FOTO: Action Images)


tagovi

RusijaRikardo LabordeRagnar SigurdsonPremijer ligaKrasnodarJuri LodiginEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara