Šta može Ripensija u derbiju Temišvara?

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.10.18. | 09:33

Uvek zanimljiva Rumunija 2

Druga liga Rumunije često ume da bude veoma zanimljiva. U drugom rangu kod komšija igra nekoliko tamošnjih velikana, a jedan je relativno skoro ušao u ligu posle dugih 69 godina u amaterskom fudbalu.

Kod nas malo poznata Ripensija iz Temišvara prvi je rumunski profesionalni tim, osnovan još 1928. Zbog svog statusa, odnosno zbog toga što je plaćao fudbalere, ovom klubu sve do 1932. nije dozvoljeno da se takmiči u zvaničnim ligama. Kada su se konačno uključili odmah su postali najuspešniji rumunski klub, osvojivši četiri titule zaredom i dva kupa. Logično, posle Drugog svetskog rata komunisti nisu dozvolili Ripensiji da "uništava sport i socijalističku omladinu", pa su žuto-crveni sve donedavno tavorili između treće i šeste lige.

Izabrane vesti

A u pretposlednjem meču 12. kola Lige 2  - gradski derbi. Ripensija odmerava snage sa ljutim rivalom Politehnikom iz Temišvara. Domaći su, logično, favoriti, jer su proteklih godina igrali u prvoj ligi, a i trenutno su u boljoj formi i bolje stoje na tabeli. Za razliku od Ripensije koja na kontu ima tek devet bodova i nalazi se u opasnoj zoni, Politehnika je ušuškana na sredini tabele. Pored keca koji je u ovom trenutku najrealniji što se tiče prognoze pobednika, opcija bi mogla da bude i UG2-3 koji je zaokružen na poslednja tri međusobna susreta ovih timova. Svaki od tih duela dobila je Politehnika, jednom posle produžetaka.

Rumunija 2 idealna je za kladioce ranoranioce. Utakmice se igraju subotom od 10.00 i mogu da predstavljaju lepu uvertiru za one mnogo ozbiljnije lige koje počinju već od 12.00 sati. Kvote umeju da budu baš dobre (što se iz priloženog može videti), ima dosta golova, pa ko voli nek izvoli... 

RUMUNIJA 2 - 12. KOLO: 

Nedelja

12.00: (1,70) Čindija (3,50) UTA Arad (4,80)
17.00. (1,75) Politehnika Temišvar (3,50) Ripensija (4,50)

Sreda

18.30: (1,65) Petrolul (3,60) Dačija Mioveni (5,10) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


tagovi

Rumunija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara