""
""

Super „Milan 2016“, Inter surovo poslat u carstvo snova! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.01.16. | 22:47

Najubedljivija pobeda Rosonera u gradskim derbijima od 2011. Nerazuri demolirani pred 77.000 gledalaca

Ogrejalo je sunce i navijače Milana, a surovo otreženjenje su dočekali Interisti. Nerealno dobri rezultati Intera u prvom delu sezone polako dolaze na naplatu. Mane Roberta Mančinija i njegovih pulena su isplivale na površinu, dok se Milanu vraća za neke nesrećene mečeve poput Karpija, Verone i ostalih. U velikom derbiju Dela Madonina, Mihajlovićev Milan je pred 77.000 gčedalaca uništio Mančinijev Inter 3:0! 

Izabrane vesti

Milan u 2016. definitivno deluje zrelije i za nijansu bolje nego u prvom delu sezone. Ono što su promašivali u nekim mečevima, večeras su pogađali. Ono što im je ulazilo u gol ranije, večeras je odbranjeno. Odbrana konačno liči na nešto ozbiljno. Posle Fiorentine, sada su odbranili mrežu i protiv Intera. 

Inter kao da se probudio iz slatkih snova i spoznao svoju realnost. Mančini polako gubi konce i ne zna kako da odgovori. Inter ima samo jednu pobedu u poslednjih šest mečeva. I čak tri poraza. Od kojih ovaj posebno peče i boli. Pre mesec dana su pričali o Skudetu, sada imaju devet bodova manje i ne treba da se zanose. Milan je prišao petoplasiranoj Romi na dva boda zaostatka, Inter beži samo pet... 

Mihajlović se odlučio za igru sa dva klasična napadača Nijangom i Bakom i sa Bonaventurom i Hondom kao podrškom, dok su Kucka i Montolivo imali zadatak da dobiju rat sa Interovim veznim redom. Mančini je sa druge strane odmah gurnuo u vatru Edera koji je pre dva dana došao u klub. Sa Jovetićem ispred Edera, Perišićem i Ljajićem po stranama, bila je to ofanzivnija formacija Intera od onih na kojem smo navikli ove sezone. Melo i Kondogbija su ostali na klupi, a Brozović i Medel dobili prednost.

Počelo je sa dve solidne prilike za Inter u prvih desetak minuta preko Brozovića i Edera, ali je najmlađi debitant u istoriji derbija Dela Madonina bio odličan. Inače, supertalentovani Điđo Donaruma je bio jedan od junaka pobede. Zaista izrasta u ozbiljnog golmana...

Inter je imao inicijativu i loptu u nogama, ali baš u jeku te inicijative Honda je majstorski centrirao a „TenkAleks izdominirao u skoku pored slabašnog Santona i zakucao glavom loptu u mrežu. Gol koji je Mihajloviću i njegovom timu skinuo veliki teret sa leđa, pa su mogli daleko opuštenije da dočekaju drugo poluvreme.

Početak drugog dela je bio ključni deo utakmice. Prvo je Mančini pokušao da napravi pritisak na sudije i isključen je u 50. minutu. Tražio je penal posle duela Edera i Donarume iako je bilo kristalno jasno da Milanov golman nije napravio faul. Dvadesetak minuta kasnije, Inter je dobio penal. Zasluženo. Donaruma je dva puta sjajno intervenisao, ali Aleks je napravio veliku glupost i bespotrebno sa zemlje udario Ikardija koji se lepo bacio i iznudio je jedanaesterac. Ikardi je preuzeo odgovornost  pogodio stativu.

Inter se još nije oporavio od šoka, a usledio je novi u 73. minutu. Karlos Baka je pobegao čuvaru i sjajan centrašut Nijanga pretvorio u gol. Potpuni raspad Interove igre je usledio četiri minuta kasnije. Asistent Bonaventura - strelac Nijang. Mogao je Milan i do četvrtog gola, Inter je bio nokautiran...

Milan je ostvario najubedljiviju pobedu u gradskim derbijima još od 2011. godine, a Interu ostaje da se nekako iščupa iz krize koja je evidentena. Rosoneri su s kamatom naplatili Nerazurima poraz iz prvog dela sezone.

SERIJA A – 21. KOLO:

Subota:
Karpi – Palermo 1:1 (0:1)
/Mankozu 74pen – Đilardino 24/

Atalanta – Sasuolo 1:1 (1:1)
/Denis 32 - Berardi 27/

Roma – Frozinone 3:1 (1:1)
/Najngolan 18, El Šaravi 48, Pjanić 84 - Ćiofani 24/

Nedelja:
Kjevo – Juventus 0:4 (0:2)
/Morata 6, 40, Sandro 61, Pogba 67/

Bolonja – Sampdorija 3:2 (2:0)
/Muinijer 12, Donsa 24, Destro 87pen - Murijel 54, Korea 80/

Đenova – Fiorentina 0:0

Napoli – Empoli 5:1 (2:1)
/Iguain 33, Insinje 37, Kamporeze 51ag, Kaljehon 83, 88/

Torino – Verona 0:0

Udineze – Lacio 0:0

Milan – Inter 3:0 (1:0)
/Aleks 35, Baka 73, Nijang 77/

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AMilanMauro IkardiMbaje NijangKarlos BakaItalijaInterEvropaAleks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara