""
""

Superligaška pijaca: Spartak doveo dvojicu Rusa i jednog Afrikanca, u Nišu brinu zbog Zemljanuhina...

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.16. | 08:58

Zahuktava se prelazni rok i u Srbiji

Zahuktalo se na evropskoj fudbalskoj pijaci, ali zahuktalo se i kod nas! Gotovo svi superligaši kupuju i prodaju poslednjih dana.

Izabrane vesti

Pa da krenemo od Karaburme, gde je kao po običaju najviše imena u opticaju. Želju da promeni sredinu ima mnogo fidbalera OFK Beograda. Posle Subašića, Čančarevića i Jovanovića istu želju klupskom rukovodstvu predočili su Ostoja Stjepanović, Dario Damjanović, Srđa Knežević i Nikola Mikić. Prema pisanju beogradskih listova novom angažmanu trenutno je najbliži bivši kapiten Crvene zvezde Mikić, koji bi trebalo da pojača AEL Kaloni, poslednjeplasirani tim grčkog prvenstva.

Za razliku od Romantičara koji se osipaju Golubovi iz Subotice su sve brojniji. U Spartak su stigla pojačanja iz inostranstva. Trener Andrej Černišov obezbedio je dolazak dvojice Rusa - Jelisejeva (pokriva sve pozicije u veznom redu) i Dimitrenka (zadnji vezni), a stigao je i Afrikanac Aime Klod. U pitanju je napadač iz Obale Slonovače. O Subotičkim novajlijama znaće se više posle današnjeg prvog treninga...

Radnički iz Niša juče je započeo pripreme za drugi deo prvenstva. Za sada je izvesno da klub napuštaju Ivan Pejčić i Miloš Miokov, pošto su im istekli ugovori. Ista je situacija i sa Kirgizom Antonom Zemljanuhinom, ali u njegovom slučaju velika je želja uprave kluba da jedan od najboljih fudbalera u prvom delu sezone produži saradnju i ostane bar do leta, ako ne i duže. Kada su u pitanju pojačanja izvestan je dolazak mladog Petra Petrovića koji je raskinuo ugovor sa švedskim Malmeom. 

Pojačanje je dobila i Mladost iz Lučana. Dosadašnji mladi fudbaler Javora Bojan Čečarić na zahtev trenera Lučanaca Nenada Milovanovića pojačao je taj klub. 

Za kraj tu su i dve vesti iz Partizana. Od novih dolazaka za sada nema ništa, baš kao i kada je Crvena zvezda u pitanju, ali zato su tu ponude za dvojicu igrača crno-belih. Golman Živko Živković sigurno napušta Humsku...
"Transfer je blizu realizacije, ali ne smem o imenu kluba sada", kratko je izjavio Živković. Njegovim putem će verovatno i Nenad Marinković, iako ima još šest meseci ugovora sa crno-belima. Za usluge mlađeg od braće Marinković interesovanje su pokazale kiparske ekipe - Paralimni i Ermis.

(foto: MN Press)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016zimska pijacaFK VojvodinaSuperligaSrbijaRadnički NišOFK BeogradMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara