""
""

Sve dirajte, samo Marjanovića - NE! Poster, pa tehnička zbog podrugljivog pogleda?! Cela hala izviždala sudije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.01.16. | 08:47

Potpuno neverovatna scena izazvala konfuziju među svim akterima utakmice...

Košarkaši San Antonija položili su još jedan ispit vrlo lako, pošto su u svom AT&T Centru razbili Dalas rezultatom 112:83, čime su postavili novi klupski rekord po broju uzastopnih pobeda od starta sezone (24), a ukupno 33 počev od marta prošle godine. 

Izabrane vesti

Ali ono što je čak i u američkim medijima ostavilo jači utisak od samog trijumfa nad Maveriksima jeste detalj iz završne faze utakmice, kada je Boban Marjanović zaradio tehničku grešku nakon što je posterizovao rezervistu Dalasa Džeremija Evansa, a onda zaradio tehničku grešku zbog podrugljivog pogleda?! Apsolutno konfuzija nastala je na terenu, jer sudije su prvo svirale i faul nemoćnom Evansu, a onda nakon dodatnih konsultacija odlučili da kazne srpskog centra zbog detalja koji na prvi pogled deluje pomalo konfuzno, ali... Znajući mirnu narav i to koliko je Marjanović miran igrač čak i na parketu, čini se da je sudijska odluka bila i prestroga. Posebno ako se obrati pažnja na trenutak kada je Marjanović zagrlio Evansa kako ne bi došlo do pada ili povrede, s obzirom da su bili u jakom fizičkom kontaktu. Neposredno pre nego što je dosuđena tehnička greška, kamera je usnimila i reakciju igrača na klupi Sparsa posle Bobanovog zakucavanja i delovalo je kao da im je situacija bila prilično komična. 

Nepravdu koja je načinjena prema Marjanoviću videla je i kompletna dvorana, koja je uglas izviždala sudije, dok je kompletan tim Dalasa stao protiv nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, tražeći od sudija čak i strožu kaznu?!

Bilo kako, Dalas je dobio jedno slobodno bacanje, pa je potom i Marjanović izveo svoj dodatni penal. Ali sudijama navijači ovaj detalj nikako neće zaboraviti. 

Na kraju srpski as proveo je na terenu devet minuta i za to vreme imao sedam poena, četiri skoka i asistenciju. Najefikasniji igrač Sparsa bio je Lamarkus Oldridž sa 23 poena, dok je kod gostiju Dvajt Pauel imao 15 koševa.

Minesota je prekinula niz od devet uzastopnih poraza ubedljivim trijumfom nad Finiksom rezulatom 117:87! 

U sastavu Vukova najviše su se istakli Riki Rubio i Endrju Vigins sa po 18 poena, dok je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica imao šest poena, ali samo jedan šut iz igre, za tri poena. Na to je dodao i tri asistencije, dva skoka i jednu blokadu. Nikola Peković je igrao sedam minuta i za to vreme ubacio četiri poena. Na drugoj strani Brendon Najt imao je 20 poena i bio najefikasniji igrač svog tima. 

NBA – REZULTATI

Oklahoma – Majami 99:74
/Durant 24 – Vejd 22/

San Antonio – Dalas 112:83
/Oldridž 23 – Pauer 15/

Denver – Indijana 129:126
/Galinari 23 – Tarner 25/

LA Lejkers – Hjuston 95:112
/Vilijams 20 – Harden 31/

Minesota – Finiks 117:87
/Vigins, Rubio 18 – Najt 20/


tagovi

Nikola PekovićNemanja BjelicaNBA ligaMinesota TimbervulvsFiniks SansDžeremi EvansDalas MaveriksBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara