Svonsi još i dobro prošao! Eriksen i Lamela odapinjali strele i upropastili Nordfelta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.03.18. | 15:10

Pevci u polufinalu FA kupa

Fudbaleri Totenhema obezbedili su plasman u polufinale FA kupa pošto su očitali lekciju Svonsiju nasred Libertija i slavili rezultatom 3:0 (2:0), dok je subjektivni osećaj da je mreža Kristofera Nordfelta mogla da se zatrese bar još tri puta.

Svonsiju je obraz spasao upravo Nordfelt koji je uspeo da skine nekoliko kvalitetnih udaraca i tako spreči potpunu katastrofu u Južnom Velsu. Mada je prvo tri puta primao golove iz praktično istih pozicija i skoro svaki put na identičan način. Kasnije je ipak uspeo da se dovede u red i izvuče nekoliko dobrih odbrana. Pre svega dvojici protagonista ove utakmice i furije s levog boka, dvostrukom strelcu Kristijanu Eriksenu i Eriku Lameli, koji je na svoj račun upisao po gol i asistenciju, potom i nakon šansi Erika Dajera u dva navrata. Mlade snage Totenhema testirale su Svonsijevog čuvara mreže da je pravo čudo kako rezultat nije bio ubedljiviji...

Izabrane vesti

Totenhemu je trofej u FA kupu ostao kao jedina nada do kraja sezone, što je praktično i najveći razlog što je Maurisio Poketino izveo gotovo najjači mogući sastav. Biće zanimljivo videti kako će se Totenhem u nastavku sezone snaći bez povređenog Harija Kejna, jer utakmica sa lošim Svonsijem nije pravo merilo kvaliteta.

Svonsi se od prvog zvižduka arbitra Kevina Frenda odlučio za defanzivnu postavku, sa devet igrača u svom polju i Temijem Abrahamom kao jedinim isturenijim igračem. To, ipak, nije dalo željeni rezultat.

Totenhem je rezultat promenio već u 11. minutu, kada su Lamela i Eriksen odigrali akciju iz koje je danski reprezentativac gotovo nesmetano nadriblao loptu na nekih 20 metara, zapucao i našao slobodan deo mreže. Izgledao je krajnje nezaustavljivo.

Domaćin je samo mogao da se moli da se odnos snaga u nastavku utakmice ne promeni drastično, pošto se uglavnom samo branio i retko kada prelazio na protivnički deo terena. To je izabranicima Karlosa Karvalhala omogućilo da izdrže sve do poslednjih trenutaka prvog dela utakmice, kada je Erik Lamela dobio upotrebljivu loptu od Muse Sisoka, a ovaj je gotovo preslikao Eriksena i pogodio sa skoro identične pozicije! Nordfelt je bio nemoćan i ovog puta.

U nastavku utakmice Nordfelt je pokazao da ima određeni kvalitet, pošto je ozbiljno stao na žulj Dajeru, potom i Lameli i Eriksenu. Pre toga je, ipak, morao još jednom da izvuče loptu iz svoje mreže, pošto ga je još jednom nadmudrio Eriksen. I to ponovo sa distance!

Maurisio Poketino će biti zadovoljan.

FA KUP - 1/4 finale

Subota

Svonsi - Totenhem 0:3 (0:2)
/Eriksen 11, 62, Lamela 45+2/

20.45: (1,33) Man. Junajted (5,00) Brajton (10,00)

Nedelja
14.30 (3,45) Vigan (3,15) Sautempton (2,25)
17.30 (3,40) Lester (3,40) Čelsi (2,15)

Foto: Action Images


tagovi

Kristijan EriksenErik Lamela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara