""
""

Tajna večera u Monte Karlu: Ramadani - Mendeš - Inter! Dve prodaje i dve kupovine...

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.17. | 10:52

Šta se pričalo na sastanku milanskog kluba i dvojice moćnih menadžera

Žorž Mendeš je najmoćniji menadžer današnjice, Fali Ramadani spada u sam krem fudbalske agenture na svetu, pa je sastanak njih dvojice sa Interovim sportskim direktorom Pjerom Auzilijom privukao pažnju. Sastanku je prisustvovao i menadžer Arde Turana, dok su za susednim stolom sedeli Siniša Mihajlović u društvu nekolicine direktora italijanskih klubova i poznatih menadžera.

Izabrane vesti

Pomenuti triling se u sredu uveče sastao na večeri u kultnom restoranu Ćirpijani u Monte Karlu. Tema razgovora je bio naredni prelazni rok i neki potezi koje Inter namerava da povuče.

Prvo se razgovaralo o Stevanu Jovetiću koji je dugogodišnji klijent Ramadanijeve agencije. Još se ne zna da li će Sevilja aktivirati otkupnu klauzulu Crnogorca koji je tamo došao zimus na pozajmicu iz Intera. Iako je Jovetić dobro počeo karijeru u Andaluziji, u poslednje vreme je pao u formi kao i ostatak ekipe, pa se u Sevilji premišljaju da li da aktiviraju otkupnu kaluzulu od 14.000.000 evra.

Ako se to ne desi, Inter želi što pre da reši sudbinu Crnogorca i Auzilio je zamolio Ramadanija da u saradnji sa Mendešom što pre nađe klub Crnogorcu kako bi Inter dobio preko potrebni novac za letnji prelazni rok.

Tandem moćnih menadžera je zamoljen i da pomogne Interu oko još jedne prodaje - Marcela Brozovića. Hrvat će žrtvovan za prodaju kako bi Inter popunio kasu, izborio se sa finansijskim fer-plejom i dobio kapital za ulaganje na fudbalskoj pijaci. Ramadani od nedavno zastupa Brozvoića, a Mančester Junajted se pominjao kao potencijalni kupac. Dolaskom Murinja na Old Traford, Mendešov uticaj u ovom klubu je ojačao i Superagent bi trebalo da pogura priču oko prodaje Hrvata.

Osim što bi pomogao Interu u prodajama, Mendeš bi mogao da pogura Interu i dovođenje pojačanja iz Monaka. Njegov uticaj u Monaku je ogroman, a Inter je zainteresovan za dvojicu Monakovih igrača od kojih je jedan Mendešov klijent. Reč je o Fabinju koji je velika želja Interovog sportskog direktora, dok je druga meta levi bek Mendi.

Fabinjo je igrač koji ima najveće šanse za transfer iz Monaka od svih mladih dragulja. Ima zavidan staž u Monaku, cena mu je oko 30.000.000 evra, a univerzalne karakteristike ga čine idealnim pojačanjem za Inter koji muči muku sa pozicijom desnog beka. To je primarna pozicija Brazilca koji trenutno igra u veznom redu. Mendeš ga dugo vodi i sada je vreme za veliki transfer za koji je dobio zeleno svetlo iz Monaka.

Što se Mendija tiče, on je jedno od otkrića sezone. Žele ga i bogati premijerligaši, pa će Interu biti znatno teže da se dokopa i njega. Međutim, uz Mendešovu pomoć, šanse rastu…

(FOTO: Action images, Star sport)


tagovi

EvropaFabinjoFali RamadaniFrancuskaInterItalijaLiga 1Marcelo BrozovićMonakoSerija AStevan JovetićŽorž Mendeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara