"Đerdan Šaćiri"
"Đerdan Šaćiri"

TEROR TRAJE! Bajern u finalu Kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.13. | 22:23

Bavarska mašinerija samlela Volfsburg sa 6:1. Đerdan Šaćiri pokazao da je i klupa čete Jupa Hejnkesa misaona imenica za većinu evropskih ekipa

 

Đerdan ŠaćiriKako vreme prolazi postaje sve jasnije da je Pep Gvardiola napravio mudar izbor kada je odlučio da karijeru nastavi baš u Minhenu. Jer, Bajern, ne Barselona, tim je koji trenutno deluje kao da je sa druge planete. Bavarska kaznena ekspedicija je u polufinalu Kupa Nemačke samlela Volfsburg sa 6:1 (2:1) i primakla se na korak od drugog trofeja u sezoni.

Izabrane vesti

Podsetimo, Bajern je trenutno jedini tim na Starom kontinentu koji u vidokrugu ima i triplu krunu obzirom da je već prigrlio naslov prvaka Nemačke, a da će u polufinalu Lige šampiona protiv Barselone po mnogima igrati finale pre finala.

Otud se i nije očekivalo da će Volfsburg odoleti na Alijanc areni i sprečiti Bajern da upiše i 17. pobedu na 18 mečeva u 2013. godini. Ali, lakoća sa kojom Bavarci lome rivale svaki put nas oduševi.

Arjen RobenOvaj put je povukao Arjen Roben, asistent Mariju Mandžukiću kod prvog i strelac drugog gola za Bajern, ali je možda i najjači utisak ostavio Đerdan Šaćiri, koji u konkurenciji Holanđanina, Riberija, Krosa i Milera ne dobija tako često šansu da zaigra od prvog minuta.

Međutim, Riberija i Krosa danas nije bilo ni na klupi, pa je 21-godišnji reprezentativac Švajcarske rodom iz Gnjilana pokazao zašto se sa pravom nalazi u verovatno najboljem timu sveta u ovom trenutku. Takođe, i da je koncetracija kvaliteta u Minhenu jednaka koncetraciji ekplozivne moći u atomskoj bombi! Na prste jedne ruke mogu se nabrojati ekipe koje bi ovakvog igrača držale među rezervama.

U 35. minutu Šaćiri je ukrao loptu rivalima na sredini terena i poslao genijalan pas ka Robenu koji je rezultovao vođstvom od 2:0. U 50. je i sam matirao Dijega Benaljija rezantim udarcem sa 18 metara, da bi u 80. još jednom bio u ulozi pakera.

Strelac je bio još jedan "rezervista", mada i ta uloga u Bajernu dobija sasvim drugi smisao. Reč je o Mariju Gomezu, koji je u narednih šest minuta još dva puta pogađao u metu i dotukao grogiranog rivala kome za utehu ostaje fenomenalan pogodak Dijega još iz finiša prvog poluvremena (Slobodan Medojević igrao svih 90 minuta).

Ali, Volfsburg, kao i mnogi drugi pre njega, nije mogao ni da primiriše čudovišnom timu Jupa Hejnkesa.

Demonstracija sile! Surova!


Inače, drugog učesnika finala daće susret Štutgarta i Frajburga. Ali, da li je to bitno? Svi znamo kome ide trofej, zar ne?

 (FOTO: Action Images)


tagovi

Arjen RobenBajern MinhenDijego LuganoĐerdan ŠaćiriEvropaMario GomezMario MandžukićNemackaVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara