""
""

To se zove - povratak sa stilom! Karijeva magija za rekordnu 300. trojku, Golden Stejt postavio nove standarde (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 08.03.16. | 08:50

Boban Marjanović sa klupe odgledao poraz San Antonija od Indijane, Memfis sa osam igrača nadigrao Klivlend...

Pravu blamažu doživeli su košarkaši Golden Stejta u čuvenom Stejpls centru. Crveneli su se obrazi nakon šamarčine koju su aktuelnom šampionu „zavalili“ Džordan Klarkson i Danđelo Rasel, ali Ratnici ne bi bili to što jesu da ne znaju da se vrate na scenu u velikom stilu – tako što će da obore nekoliko rekorda. Tako je bilo u susretu sa Orlandom koji je savladan rezulatom 119:113, gde je Golden Stejt upisao rekordni 45. vezani trijumf kod kuće, dok je najbolji igrač sveta Stef Kari postao prvi košarkaš u istoriji igre koji je ubacio preko 300 trojki u jednoj sezoni!

Izabrane vesti

A svoj 300. dalekometni hitac Kari je ubacio na gotovo magičan način. Ersan Iljasova pokušao je da odigra „flaster“ na jednom od najboljih šutera svih vremena, ali mu čak ni to što je bio gotovo zalepljen za Karija nije pomoglo da spasi svoj koš. Vrsni plejmejker napravio je nekoliko driblinga u minimalnom prostoru za manevar kako bi sebi obezbedio poziciju za šut, a onda je sa gotovo devet metara raspalio i protnuo loptu kroz obruč... Kao kap.

Inače, za razliku od gotovo neprepoznatljivog izdanja u duelu sa Lejkersima, Braća Spleš ponovo su harala parketom – Kari je meč završio sa 41 poenom (7/11 za tri, 13sk), dok je Klej Tompson imao 27 koševa (5/11 za tri, 6sk). Podsetimo, u susretu s Lejkersima zajedno su imali tek jednu pogođenu trojku iz osamnaest pokušaja, a ceo tim 4/30. Ovog puta Golden Stejt je zapalio mrežice sa 16 dalekometnih pogodaka iz 35 pokušaja.

Orlandu je na ovoj utakmici jako falio prvi centar Nikola Vučević, koji i dalje ima problema sa preponom, a njegov izostanak nisu mogli da nadomeste saigrači, iako su petorica igrača imala dvocifrene brojke, od čega četvorica sa 19 ili više koševa. Evan Furnije, Brendon Dženings i Aron Gordon imali su po 20 koševa, s tim što je Leteći Aron skupio i 16 skokova, dok je Viktoru Oladipu malo nedostajalo za tripl-dabl (19p, 9sk, 8as).

Košarkaši Memfisa napravili su ogromno iznenađenje i šokirali Klivlend kao gosti, uprkos tome što su Grizlijima nedostajala čak petorica vrlo važnih igrača, a rivalu su se suprotstavili sa samo osam igrača – 109:106.

Bez Krisa Andersena, Meta Barnsa, Majka Konlija i Zeka Rendolfa, a od ranije i Marka Gasola, Grizliji su nadigrali najbolji tim Istočne Konferencije, a neposredno nakon utakmice Lebron Džejms priznao je da je imao loš predosećaj u vezi ove utakmice. Osećaj ga nije prevario.

Toni Alen se vratio posle osam utakmica pauze zbog povrede kolena, odigrao najbolju utakmicu ove sezone i završio je sa 26 poena. Mirne ruke ostao je legendarni Vins Karter, koji je u poslednjih trinaest sekundi utakmice ubacio četiri slobodna bacanja i ukrao šou usred Kviken Loans Arene. Dobre role u gostujućem sastavu pružili su Džef Grin sa 16 poena, deset skokova i šest asistencija, dok je Lens Stivenson imao 17 poena i sedam uhvaćenih lopti. Isti broj koševa upisao je i Mario Čalmers.

Domaćinu nisu pomogla ni odlična izdanja dvojice najboljih igrača – Lebron Džejms je imao 28 poena i devet skokova, uz pet asistencija, dok je Kajri Irving skupio 27 koševa, pet završnih dodavanja, ali i sedam izgubljenih i četiri ukradene lopte. 

Boban Marjanović je sa klupe odgledao poraz svog San Antonija od Indijane (91:99) i gledao kako Pol Džordž i Monta Elis sa iskombinovanih 49 poena trasiraju Pejsersima put do velikog skalpa. Džordž je bio „meč viner“ Indijane sa vrlo važnom trojkom 16 sekundi pre kraja, kojom je definitivno kovertirao pobedu domaćina.

Kod Sparsa Kavaj Lenard i Lamarkus Oldridž ubacili su po 23 poena, dok je Peti Mils dodao 17 koševa, dok je u domaćim redovima Elis imao 26, a Džordž 23 poena, uz pet skokova i dve asistencije.

Kemba Voker ponovo je vodio svoj Šarlot do pobede, a žrtva Stršljenova bila je Minesota - 108:103. Jedan od najboljih igrača Hornetsa dominirao je sa 34 poena, sedam skokova i šest asistencija, a pravu podršku pružio mu je Al Džeferson sa 20 koševa i šest uhvaćenih lopti. Kod gostiju Karl Entoni Tauns imao je 28 poena i 14 skokova, dok je Endrju Vigins uknjižio 25 poena, što opet nije bilo dovoljno da se napravi brejk.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica ponovo je odsustvovao zbog povrede desnog stopala. 

Šarlot – Minesota 108:103
/Voker 34 - Tauns 28/

Klivlend – Memfis 103:106
/Džejms 28 - Toni 26/

Indijana – San Antonio 99:91
/Elis 26 - Lenard, Oldridž 23/

Čikago – Milvoki 115:112
/Rouz 22 – Parker, Midlton 18 /

Nju Orleans - Sakramento 115:112
/Dejvis 31 – Kazins 40/

Dalas – LA Klipers 90:109
/Džordan 23 – Novicki 22/

Golden Stejt – Orlando 119:113
/Kari 41 - Furnije, Dženings, Gordon 20/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vins KarterViktor OladipoStef KariPol DžordžOrlando MedžikNBA ligaMonta ElisMemfis GrizlisLebron DžejmsKlej TompsonKemba VokerKavaj LenardKajri IrvingIndijana PejsersEvan FurnijeBoban MarjanovićEron Gordon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara