""
""

Todorić za MOZZART Sport: Nerealno je očekivati titule u ovoj situaciji

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.04.17. | 08:55

"Mi smo zahvaljujući plasmanu u Jadranskoj ligi izborili pravo nastupa u Evrokupu sledeće sezone. Mi želimo da igramo to takmičenje, ali da li će se to desiti ili će se ponoviti neke stvari od prošle godine, zaista ne znam u ovom trenutku", naveo je sportski direktor crno-belih

Košarkaški klub Partizan ni posle četiri godine nije uspeo da se plasira u finale Jadranske lige, a sportski direktor crno-belih Dragan Todorić kaže da je ipak napravljen korak napred u odnosu na prošlu sezonu na svim poljima. 

Izabrane vesti

On je u razgovoru za naš portal istakao da, iako su navijači naviknuti na uspehe i dobre rezultate tokom prethodnih godina, u ovom trenutku nije realno očekivati trofeje.
"Zadovoljni smo sezonom. Kada smo je počinjali, rekli smo da nam je cilj da napravimo korak više u odnosu na prethodnu. A ne zaboravite da smo pre dve godine krenuli ne od nule, nego od minusa. Klub je bio pred kolapsom. Tada smo poručili navijačima da je u naredne tri-četiri godine glavni cilj sanacija kluba, a da ćemo pokušati da iskoristimo ako nam se ukaže šansa za neki rezultat. U ovoj situaciji nerealno je očekivati titule. Više nismo mogli da postignemo u ovom trenutku", rekao je Todorić za MOZZART Sport.

Jedini žal, prema njegovim rečima je, to što Partizan nije sačuvao drugu poziciju u ligaškom delu, što bi značilo i prednost domaćeg terena u polufinalu sa Cedevitom.
"Ostaje jedino žal možda zbog toga što regularnu sezonu nismo završili na drugom mestu. Imali smo šansu, ali na je na kraju onaj poraz od Olimpije u Ljubljani bacio na treću poziciju. Da smo ostali drugi i imali prednost domaćeg terena u polufinalu, verovatno bismo prošli Cedevitu. Partizan je više puta pokazao da kod kuće može da dobije i jače timove od sebe. A u ovom trenutku Cedevita je jača i igrački i po budžetu."

Kao i prošle sezone, jedna od glavnih nepoznanica je u kojem evropskom takmičenju će igrati crno-beli. Logičan odgovor na ovo pitanje je Evrokup, ali...
"Mi smo zahvaljujući plasmanu u Jadranskoj ligi izborili pravo nastupa u Evrokupu sledeće sezone. Mi želimo da igramo to takmičenje, ali, da li će se to desiti ili će se ponoviti neke stvari od prošle godine, zaista ne znam u ovom trenutku. Detaljnije o svemu možemo da pričamo na kraju sezone. Prijave za evrokupove su krajem juna. Pitanje je i kakva je sudbina Lige šampiona. U svakom slučaju, nećemo da se istrčavamo", objasnio je Todorić i dodao da je Partizan sa FIBA potpisao ugovor samo na jednu sezonu.

Poslednji izazov u ovoj sezoni za crno-bele će biti domaća Superliga. Tačan termin početka ovog takmičenja još nije poznat, ali ni to nije novost u srpskoj košarci.
"Još ćemo da vidimo kada će da počne Superliga, to zavisi od rezultata Zvezde u poslednjem kolu Evrolige. Mi svakako nastavljamo normalno da radimo. Ako pauza bude nešto veća, sigurno ćemo da dati neki manji odmor igračima."

Zimus je bilo govora da bi Partizan mogao da se pojača na centru, pominjan je i Nenad Krstić, ali je to propalo uz mogućnost da ipak potpiše za crno-bele pred početak Superlige. Od toga, međutim, izgleda da neće biti ništa.
"Imamo 16 licenciranih igrača i 99 odsto da nećemo nikog dovesti. Uostalom, to nam ne dozvoljavaju ni finansije. Nismo u mogućnosti da plaćamo još više igrača. U prvih šest meseci smo redovno isplaćivali plate, ali smo onda ušli u malo kašnjenje prouzrokovano nekim dugovima od ranije. A što se tiče eventualnih odlazaka, o tome će da odluči trener", zaključio je Todorić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dragan TodorićEvrokupFIBA Liga šampionaJadranska ligaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara