"Jedna od zanimljivijih prijava za posao u istoriji sporta"
"Jedna od zanimljivijih prijava za posao u istoriji sporta"

Totalni ludak! Navijač poslao presmešnu prijavu za upražnjeno mesto selektora Irske

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.11.14. | 20:30

Kada je Đovani Trapatoni otpušten iz reprezentacije Irske, na adresu njihovog fudbalskog saveza stigla je vrlo interesantna prijava za taj posao

Jedna od zanimljivijih prijava za posao u istoriji sportaNavijač irske reprezentacije Pedi O'Brajan poslao je neverovatno smešnu prijavu za tada upražnjeno mesto selektora Irske. 

Svi koji traže posao, više ne mogu da računaju na ovaj angažman, pošto je doveden dvojac Martin O'Nil - Roj Kin kako bi pokušao da počisti nered koji je iza sebe ostavio Đovani Trapatoni.

Izabrane vesti

No, vratimo se na prijavu. 

Cela Irska je videla ovo, a retki su oni koji se nisu pošteno ismejali. On je na početku svoje prijave naveo da nema nikakvo fudbalsko iskustvo (bar da je naveo da je igrao Managera, kao mladi gospodin iz Bakua), a tražio je platu od 100,000 do 200,000 funti.
"Nemam menadžersko iskustvo, ali imam prijatelja koji bi mogao da me nauči", napisao je ludi O'Brajan

U klasičnoj CV rubrici "Zašto mislite da ste vi za ovaj posao" stavio je:
"Mislim da sam dobar za ovaj posao, pošto imam revolucionarne taktike i nisam poznat među igračima, pa ne bi bilo nikakve zle volje u ekipi. Imam dobro oko za irski fudbal, Irac sam, volim fudbal, i najvažnije od svega, osvojiću EURO 2016 ako dobijem posao", "skroman" je duhoviti Irac.

Što se tiče gorenavedene revolucionarne taktike, O'Brajan opet nije razočarao.
"U ovom momentu, taktika 4-5-1 je vrlo popularna u evropskom fudbalu. Posle meseci naučnog istraživanja izmislio sam formaciju koja je idealna za kontranapade, a nazvao sam je Šetners Bazun", napisao je. 

Zanimljivo je da ova formacija pokazuje prema golu.

Strelica - Šetners Bazun

Nastavio je da impresionira.
"Iako deluje da je Basun preofanzivan, on će se koristiti samo dok ne povedemo. Kada povedemo, okrećemo se mojem drugom izumu, Besprekornoj Pasti, čiju sliku možete videti dole".

Ključ ove taktike je da je golman mamac, dok je ostatak tima raspoređen kod aut linija, gde čeka u zasedi.

Besprekorna pasta

Kulturni čelnici irskog saveza uredno su odgovorili na ovu prijavu.
"Dragi gosn O'Brajane, hvala vam što ste nam pisali u vezi sa upražnjenom pozicijom selektora. Siguran sam da znate da je interesovanje za ovu poziciju bilo ogromno. Poslali smo skaute kako bi videli koga da dovedemo. U ovom momentu, nećemo procesuirati vašu prijavu. Hvala vam za izdvojeno vreme i želimo vam svaki uspeh u budućoj karijeri", stiglo je na njegovu adresu od HR odeljenja Fudbalskog saveza Irske. 

Pošto je privukao pažnju javnosti ovakvom prijavom, ostrvski novinari su pohrlili da ga intervjuišu.
"U vreme kada sam pisao prijavu, mnogo se spekulisalo ko bi mogao da bude novi selektor. Mislio sam da bih ja bio isto dobar kao Oven Kojl, Žerar Ulije, Noel King i tako dalje", nastavlja da šokira O'Brajan svojim izjavama.

(FOTO: Screenshot)


tagovi

Đovani TrapatoniEvropaIrskaMartin O’NilPedi O'Brajanreprezentativni fudbalRoj Kin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara