Tragedija u Turskoj, poginulo nesuđeno pojačanje Partizana i češki reprezentativac

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.19. | 08:27

Sleteo minibus sa igračima Alanje

Velika tragedija u Turskoj! Minibus koji je prevozio fudbalere turskog prvoligaša Alanje je sinoć sleteo sa puta, a smrtno je stradao češki reprezentativac Jožef Šural.

Šural je imao 29 godina, a prošle zime se pominjao kao moguće pojačanje Partizana. Ipak, tada je iz praške Sparte prešao u Alanju koja je ove sezone najprijatnije iznenađenje u turskoj Superligi i nalazi se na petom mestu prvenstvene lestvice.

Izabrane vesti

Alanja je juče igrala na gostovanju Kajzeriju (1:1) posle čega je trener dao igračima dva slobodna dana jer je naredni meč tek u ponedeljak. Sedmorica fudbalera Stiven Kolker, Papis Sise, Bajano, Đalma, Ajzak Seki, Velinton i nesrećni Šural su odlučili da iznajme privatni minibus i vrate se ranije u 570 kilometara udaljenu Alanju. Iznajmili su minibus marke mercedes sa dvojicom vozača.

Išli su autoputem Antalija – Alanja, kada je minibus pet kilometara pre centra grada sleteo s puta. Svih sedmorica igrača su povređeni i prevezeni u bolnicu. Šural je bio u najtežem stanju i odmah je operisan. Ipak, lekari nisu uspeli da mu spase život. Češki reprezentativac je imao 29 godina, a iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke. Klub iz Alanje je saopštio da su lekari učinili sve da spase Šurala, ali da mu nije bilo pomoći.

Šural je ponikao u Brnu, igrao za Slovan iz Libereca, prašku Spartu i od januara za Alanju. Prošao je sve reprezentativne selekcije Češče, a za A tim je upisao 20 mečeva i postigao jedan gol.

Predsednik Alanje je saopštio da se sumnja da su obojica vozača minibusa zaspali u kobnom trenutku i da je zato došlo do nesreće. Oni su sa lakšim povredama zadržani u policiji. Što se ostalih povređenih fudbalera tiče, Seki je polomio ruku, Veliton ima posekotine, dok su ostali prošli sa lakšima povredama i svi su van životne opasnosti. Nažalost, Jožef Šural nije bio te sreće.


tagovi

Jozef Šural

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara