"Marko Dmitrović"
"Marko Dmitrović"

Treći srpski golman u “ligama petice“? Dmitrović na pragu Primere

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.17. | 11:43

Joelova povreda dovešće do promena...

Marko DmitrovićAsjer Riesgo je zakuca na Eibarovoj gol liniji, ali Baski su upravo ostali bez rezervnog golmana pošto su Joelu Rodrigezu stradali ligamenti kolena zbog čega će pauzirati narednih šest meseci. Uprava je krenula u potragu za novim golmanom, a debelim flomasterom podvučeno je ime Marka Dmitrovića!

Tu je još i Piču Kueljar iz Sportinga iz Hihona, ali njemu su već 33 godine, a pritom nije jeftin, tako da je najmanje verovatna od tri opcije. Poslednja treća je Munir Mohand Mohamedi, Marokanac iz Numansije koji je odavno na Eibarovom skeneru.

Izabrane vesti

Ali prvi izbor je ipak Dmitrović, koji je nezamenljiv među stativama drugoligaša Alkorkon. Ima i ugovor do leta 2019. godine, ali i sve više ponuda na stolu. Eibar i Alkorkon su pritom u dobrim odnosima, pa se veruje da bi pregovori bili brzi i uspešni, iako Dmitrovićev klub sigurno neće lako pustiit golmana koji je branio na 41 od 42 ligaške utakmice u tek završenoj sezoni.  Obeštećenje stoga neće biti zanemarljivo.

U slučaju da bude dogovora Dmitrović bi postao tek treći srpski golman u jednoj od TOP 5 liga Evrope s ozbirom da Vanja Milinković Savić ovog leta počinje borbu za mesto u Torinovom timu, dok bi Atalantin Boris Radunović posle dobrih izvedbi u Avelinu šansu mogao da dobije u debitantima u Seriji A SPAL-u i Beneventu.

Sasvim je drugo pitanje koliko će minuta sva trojica dobiti na terenu. Ali u velikim ligama golmani često moraju da budu strpljivi. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

AlkorkonEibarEvropaMarko DmitrovićPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara