""
""

Trejd Filadelfije i Sakramenta, sada Kingsi polažu pravo na Mitrovića i Gudaitisa

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.07.15. | 15:35

Siksersi su prošle nedelje na draftu izabrali Mitrovića kao 60. pika, dok je litvanski košarkaš bio njihov izbor na mestu broj 47

Čelnici NBA ligaša Filadelfije odlučili su da trejduju sa Sakramentom prava na kapitena Crvene zvezde Luke Mitrovića i Litvanca Arturasa Gudaitisa. U suprotnom smeru iz Kalifornije će doći Džejson Tompson, Nik Stauskas i Karl Lendi, a Siksersi su dobili i pravo na pika u prvoj rundi sledeće godine.

Izabrane vesti

Siksersi su prošle nedelje na draftu izabrali Mitrovića kao 60. pika, dok je litvanski košarkaš bio njihov izbor na mestu broj 47.

Mitrović je prošle sezone predvodio crveno-bele do tri trofeja u Jadranskoj i domaćoj ligi, kao i u Kupu Radivoja Koraća. Zbog dobrih partija našao se i na spisku selektora Aleksandra Đorđevića za predstojeće prvenstvo Evrope.

Gudaitis je u sezoni za nama u dresu Žalgirisa osvojio titulu prvaka Litvanije, a potom je prešao u redove velikog rivala Lijetuvos Ritasa koji je platio obeštećenje od 200.000 evra.  

Sakramento, čiji je potpredsednik Vlade Divac, ove godine je u prvoj rundi drafta izabrao centra Vilija Kolija-Stajna kao petog pika. Ovaj igrač došao je sa univerziteta Kentaki. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaSakramento KingsNBA ligaLuka MitrovićLitvanijaEvropaArturas Gudaitis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara