Marek Bakoš protiv Sportinga
Marek Bakoš protiv Sportinga

Trnavin novi špic za Zvezdu - jak je, prljav i spor, ali u Sportingu su ga dobro upamtili

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.08.18. | 17:51

Slovo o Mareku Bakošu

Legija je arhivirana, u Trnavi se okreću Crvenoj zvezdi. I Slovaci su uvereni da posle 3:0 u Beogradu, Suduva nema šta da traži u revanšu. Trener Radoslav Latal svestan je da se iznenađenja ne dešavaju svaki dan, ali se nada da će mu uprava ispuniti želju i ojačati igrački kadar pred sudar sa srpskim šampionom. Traži špica i pikira – Mareka Bakoša.

Pisali smo vam već o tome, a danas smo se kod kolega iz Slovačke i raspitalo o kakvom igraču se radi. I evo šta smo doznali.

Izabrane vesti

Reč je o 35-godišnjem napadaču koji je trenutno pod ugovorom sa Viktorijom iz Plzenja. U Plzenju ima i kuću i činilo se da je tamo srećan i da se skrasio. Štaviše, javnost je bila uverena da će Bakoš po završetku karijere peuzeti ulogu trenera u mlađim kategorijama Viktorije. Imao je takav dogovor sa klubom.

Međutim, u fudbalu se raspoloženje brzo promeni, a Bakoš je mogao da nasluti da ovo za njega neće biti sezona za pamćenje. Za sada još ni minut na terenu, mada je Plzenj odigrao tek dva kola u prvenstvu. Bakoš ni na klupi. Viktorija ima četvoricu napadača, a igra sa jednim. Bakoš je najstariji i poslednji na redu kada treba deliti minute.

I otud Spartak iz Trnave, mada posao još nije ozvaničen. Ali Latal se nada.
Bilo bi mi drago da Bakoš dođe”, kaže Spartakov trener i dodaje da se čeka još jedan transfer, mada ne govori o kom igraču se radi.
Konkurencija u timu je neophodna. Ako bismo doveli Bakoša mogli bismo da kombinujemo, da možda igramo i sa dva napadača. Ako planiramo da igramo u Evropi ne možemo da svaka tri dana izvodimo na teren istih 12 ili 13 igrača”.

Zanimljivo, Bakoš bi za tim iz “malog Rima” potpisao samo na šest meseci. Navodno, vrlo je blizu parafa. Inače, Bakoš sa svojih 35 godina nije u naponu snage, čujemo da je dosta usporio, ali je i dalje fizički besprekorno spreman (uobičajeno za igrače Plzenja), prilično dobar u vazdušnim duelima, nezgodan na zemlji jer uvek vrši pritisak na protivničke štopere, igra na ivici fer-pleja, mnogo radi za ostatak ekipe.

Prošle sezone se neočekivano našao u startnoj postavi Plzenja za utakmicu sa Sportingom u osmini finala Lige Evrope i sa dva gola odveo revanš meč u produžetke, mada su tamo Portugalci dali go li izbacili Viktoriju iz daljeg takmičenja.

Ume dakle da bude i te kako opasan. I treba biti oprezan.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Spartak Trnava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara