Trninić: Svi misle da su Islanđani pecaroši, ali nije tako

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.08.18. | 09:33

Šampionat Islanda na skeneru nekadašnjeg fudbalera Čukaričkog, Radničkog iz Niša i Rada Aleksandra Trninića

Meteorski uspon islandskog fudbala vezan je za reprezentaciju, koja je bila učesnik četvrtfinala Evropskog prvenstva u Francuskoj, kao i debitantskog nastupa na Svetskim prvenstvima, ove godine u Rusiji. Trend kvaliteta prati i klupsku scenu.

Doduše, to su i dalje mali koraci, ali ove sezone šampion Valur bio je na pragu da izbaci Rozenborg u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona. Norvežani su prošli golom iz jedanaesterca u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Svi misle da su Islanđani pecaroši, ali nije tako. Sve više se ulaže, sponzor lige je čuveni Pepsi. Sistem je pravilno postavljen. Većina igrača ima i dodatni posao osim fudbala. Islanđani nemaju kompleks, mada je mnogima čudno kako to da i reprezentativci koji su igrali na Mundijalu u Rusiji rade nešto drugo osim fudbala", ruši predrasude o Islanđanima u razgovoru za MOZZART Sport defanzivac KA Akurejrija Aleksandar Trninić, koji je u Srbiji igrao za superligaške klubove, Čukarički, Radnički iz Niša i Rad.

Izabrane vesti

Prošle sezone je Valur dominantno stigao do titule, ove ima konkurente u Stjarnanu, Breidabliku i Rejkjaviku.
Zanimljiva je borba, mada mislim da će Valur na kraju da izađe kao pobednik. Ima najbolji tim i najdužu klupu, a to je ovde veoma bitno. Za Breidablik sam znao da će da bude u vrhu. Za Stjarnan sam verovao da će da padne, da ne može da izdrži, ali igra odlično. Takođe, i Rejkjavik igra bolje od očekivanog”.

Što se tiče KA Akurejrija, Trninić kaže da su očajno počeli, ali da su sada mogo bolji i kandidati za četvrto mesto i Evropu.
Na startu smo imali dosta problema sa povredama. To nas je poremetilo, ali smo u poslednje vreme uhvatili ritam. Imali smo tri vezane pobede, ali smo u poslednjem kolu poraženi od Vestmaneje. Sada su nam dve ključne utakmice, na svom terenu protiv Hafnarfjordura i na gostovanju Keflaviku, koji je već ispao. Ako sakupimo šest bodova opet smo tu, u borbi za četvrto mesto. U klubu su zadovoljni, plan je da budemo do šestog mesta, ali je moja potajna želja da budemo četvrti".

Što se tiče ostalih klubova, iskusni srpski štoper, koji je postigao dva gola u sezoni, kaže da je Keflavik prežaljen.
On je siguran putnik u niži rang. Pre početka sezone je ostao bez važnih igrača, nikog nije doveo, pa je očekivano zakucan za dno. Grindavik je dobro počeo, ali je sada u padu, poražen je na četiri od poslednih pet mečeva. Uz to, ostao je bez nekoliko igrača, dva Španca su otišla, pa treba očekivati još veći pad. Fjolnir i Vikingur strepe za opstanak”, istakao je Trninić.

Ubedljivo najbolji strelac lige je napadač Stjarnana Hilmar Haldarson, koji ima prosek veći od gola po meču. Na 14 susreta postigao je 15 pogodaka (šest iz jedanaesteraca).

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 21:15 4502 ISL 1 Breidablik - KR Reykjavik ds 1X 1,33
Uto 21:15 4503 ISL 1 Grindavik - Vikingur ds X2 1,57
Ukupna kvota2,09

ISLAND 1 – 15. KOLO

Subota
IBV – Filkir 0:1 (0:1)

Utorak
21:15: (2,25) Breidablik (3,25) KR Rejkjavik (3,05)
21:15: (2,25) Grindavik (3,30) Vikingur (3,00)

Sreda
20:00: (3,30) Akurejri (3,30) Hafnarfjordur (2,10)
21:15: (1,40) Fjolnir (4,40) Keflavik (7,25)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

Island 1Aleksandar Trninićsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara