"Nema odmora dok traje obnova"
"Nema odmora dok traje obnova"

U Novom Sadu ogorčeni: Odlagali utakmice zbog Sabora u Guči, nama ne daju da to uradimo zbog Evrope?!

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.08.15. | 15:14

Mladost se saglasila, ali zahtev Vojvodine nije uvažen

Nema odmora dok traje obnovaČetvrtak-nedelja, četvrtak-nedelja. I tako već mesec dana. U Novom Sadu vape za odmorom, ali će po svemu sudeći morati da stisnu zube i nastave u istom ritmu, jer je njihov predlog da se utakmica protiv ekipe Mladosti iz Lučana odloži odbijen u Zajednici superligaša. Iako je njen predsednik – Zoran Šćepanović, prvi čovek Vojvodine?!

Trener Zlatomir Zagorčić je ljut.
"Vojvodina je institucija u našem fudbalu i ove godine igra s uspehom u Evropi. Ljudi iz Mladosti složili su se s našim predlogom da utakmica bude odložena, ali oni koji vode takmičenje nisu našli za shodno da takav predlog razmotre i uvaže. To mi je zaista čudno. Ni naš predsednik, koji je predsednik i Zajednice prvoligaša, nije uspeo da izdejstvuje odlaganje", nemoćno sleže ramenima Zagorčić i pojašnjava sa kolikim se logističkim problemima suočava Voša pred put u Lučane.
"U krugu od 100 kilometara oko Lučana nema hotela u kojem možemo da prenoćimo, a odgovor koji smo dobili od onih koji organizuju Ligu bio je: ’Putujte na dan utakmice’. Očigledno je da oni ne prepoznaju šta i koliko momci koji nose dres Vojvodine daju srpskom fudbalu i zaista sam ogorčen zbog toga. U poslednjih nekoliko godina, kada se održava Sabor u Guči,  odlagane su utakmice, a za nas sada nije bilo tolerancije".

Izabrane vesti

Što se same utakmice protiv Mladosti tiče Zagorčić kaže...
"Moraćemo da pružimo maksimum na terenu. Znamo koji su naši ciljevi, oni se odnose na plasman u vrh tabele i zbog toga u svakoj utakmici, pa i ovoj, sutrašnjoj, idemo na pobedu. Bez obzira na to u kojem sastavu istrčimo na teren u Lučanima, cilj su nam tri boda".

Iskusni prvotimac Novosadjana Darko Puškarić identično razmišlja.
"Pre svega, zahvalan sam publici na izuzetnoj atmosferi koja je vladala na stadionu u duelu sa Sampdorijom. Takav ambijent puno nam je svima značio i želim da se nastavi i u narednim susretima. Što se duela koji nam sledi u Lučanima tiče, nema izuzetka i želja nam je da osvojimo sva tri boda. Mladost je dobra prvoligaška ekipa, igrali smo tokom priprema s njom i znamo kvalitet kojim raspolaže. Ritam u kojem igramo jeste naporan, ali izgovora nema i moraćemo da se naviknemo na njega".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zlatomir ZagorčićFK VojvodinaSuperligaSrbijaDarko Puškarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara