""
""

Ukrajinski fudbaleri šalju poruku mira: Mi smo velika porodica i jako smo zabrinuti

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.03.14. | 22:00

Kapiten Anatolij Timoščuk se nada da će se situacija u domovini uskoro smiriti

Kapiten fudbalske reprezentacije Ukrajine Anatolij Timoščuk rekao je da je nacionalni tim simbol jedinstva, uprkos veoma opasnoj političkoj situaciji u toj zemlji.

Ukrajina se sutra sastaje u prijateljskoj utakmici sa selekcijom SAD na Kipru, a meč je izmešten iz Harkova u Larnaku iz bezbednosnih razliga.
"Reprezentacija je simbol jedinstva, jer igrači dolaze iz svih krajeva Ukrajine. Mi smo jedna velika porodica, svi smo ujedinjeni", izjavio je fudbaler Zenita u kiparskom letovalištu Aja Napa, a prenosi AP.

Izabrane vesti

Timoščuk je naveo da su nevolje kod kuće neprestano u mislima igrača.
"To je opasna situacija. Imamo porodice i zabrinuti smo, ali se nadamo da možemo da uspostavimo mir u Ukrajini što je brže moguće", rekao je Timoščuk.

Ukrajinski selektor Mihail Fomenko istakao je da reprezentacija svojim nastupom želi da pošalje "poruku jedinstva kući".
"Najvažniji su jedinstvo i koncentracija, to je važno za sve Ukrajince. Rekao sam fudbalerima da igraju kao jedna jedinica", poručio je Fomenko.

Prijateljska utakmica između Ukrajine i SAD igra se sutra od 20 sati na stadionu Antonis Papadopulos u Larnaki i biće za Amerikance ključna provera pred učešće na prvenstvu sveta u Brazilu.

Ovo je drugi put u poslednjih nekoliko nedelja da je Kipar izabran kao alternativno mesto za odigravanje utakmica ukrajinskih timova.

Prošlog meseca utakmica Lige Evrope između kijevskog Dinama i Valensije premeštena je u kiparsku prestonicu Nikoziju.

(FOTO: Action Images)


tagovi

UkrajinaEvropaAnatolij Timoščuk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara