Umesto roštilja - fudbal: Na derbi za 25 dinara!

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.05.18. | 11:55

Kakva priča iz rumunske druge lige

Svega pet dana uoči Derbija za ponos, odnosno derbija suseda u Rumuniji, Mioveni je otpustio i četvrtog trenera u tekućoj sezoni! Iznenađujući poraz od davljenika Braile došao je glave Laurentijuu Rosuu. Tek tri pobede (izuzimajući dve za "zelenim stolom"), isto toliko remija i sedam poraza (uključujući i jedan u kupu) nisu bili dovoljni da zadovolje apetite odgovornih, koji su posle Florina MarinaAdrijana Mihalče, Điđija Mihalija i Mihaja Oltenaua - za kog se znalo da je bio privremeno rešenje - odlučili da i nekadašnjem reprezentativcu Rumunije uruče kartu u jednom pravcu.

Užarenu dirigentsku palicu preuzeo je povratnik Jordan Eftimije, koji je trenersku karijeru počeo upravo u Mioveniju i koji je, zanimljivo, u novembru otpušten iz tabora ljutog rivala - Arđeša. Budući da su žuto-zeleni ispali iz trke za mesto u elitnom rangu, a da se Arđeš grčevito bori da pretekne Targovište na poziciji broj tri, Efrimijeu motiva neće nedostajati. Pogotovo ako znamo da će na drugoj strani sedeti Emil Sandoi, čovek koji mu je oteo hleb iz usta, ali i, ruku na srce, preporodio Arđeš. Pod njegovim vođstvom, Arđeš je na deset utakmica ostvario osam pobeda i dva poraza.
"I dalje traje proces upoznavanja sa ekipom koja je očigledno bila u problemu dok nisam došao. Verovatno nije bila dobra komunikacija između igrača, trenera, tehničkog i administrativnog rukovodstva, mada su to pitanja koja se nas ne tiču", rekao je Sandoi u najavi meča.

Izabrane vesti

Strateg domaće ekipe nema novijih kadrovskih problema, a zamoljen da otkrije tajnu uspeha, istakao je da je sve u napornom radu.
"Drago mi je što i igrači sa klupe prave razliku. Uspeo sam da izbalansiram sve i to je, uz rad, nešto zbog čega sam ovde".

Tamošnji mediji tvrde da bi stadion u Piteštiju trebalo da bude krcat, s obzirom da je praznik rada, ali i da je cena ulaznice simbolična - jedan lej (oko 25 dinara)! Oni sa nešto dubljim džepom, koji će želeti da gledaju derbi iz bolje pozicije, moći će to da učine za dva leja...

Prvi međusobni duel ove sezone završen je bez golova, međutim, Arđeš je trenutno u osetno boljoj formi, raspoloženiji je, pobeda mu je potrebnija, pa treba očekivati njegovu pobedu. Možda i uz dva ili više golova...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:30 4536 RUM 2 SCM Pitesti - Dacia M. kmb 1&2+ (-) 1,65
Ukupna kvota1,65

RUMUNIJA 2 - 32. KOLO

Subota
Politehnika Temišvar - Panduri 1:1 (1:0)
Braila - Hermanštat 0:6 (0:1)
Sučeava - Satu Mare 3:0 SLUŽBENI REZULTAT 
Miroslava - UTA Arad 1:2 (0:1)
Ripensija - Afumati 2:1 (0:1)
Sportul Snagov - Metaloglobus 2:0 (1:0)
Trgu Murep - Balotešti 0:3 SLUŽBENI REZULTAT

Nedelja
Targovište - Akademika Klinseni 1:0 (1:0)
Oradea - Kalaraši 1:2 (0:1)

Utorak
18.30: (1,45) Arges Pitešti (4,10) Dačija Miovijeni (6,75)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Rumunija 2MioveniArđeš Piteštisportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara