Ivan Rakitić daje gol
Ivan Rakitić daje gol

Uzalud je Ramos tukao Mesija - u Barsi svi znaju lopte: Realovo zbogom tituli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.03.19. | 22:31

Barsa i drugi put u samo četiri dana slavila u Madridu i sada ima 12 bodova više od Kraljevskog kluba

U revanšu polufinala Kupa kralja i Fortuna je – koliko god to zvučalo čudno s obzirom na rezultat od 0:3 – bila naklonjena Barseloni. U prvenstvenom okršaju na istom mmestu Blaugrana je jednostavno pokazala da je u ovom trenutku bolji tim od Reala i pobedom od 1:0 suštinski izbacila Kraljevski klub iz šampionske trke, pošto Madriđani sada imaju 12 bodova manje od katalonskog giganta, a u prvenstvu kakvo je špansko to je prosto preveliki zaostatak.

Nimalo iznenađujući međutim, s obzirom na sve što smo gledali cele sezone, pa i na ono što smo gledali večeras. Kad bi se u Madridu pogledali u ogledal imali bi i oni šta da vide. Geret Bejl recimo. Poslednjih nedelja silnu je srdžbu iskazivao Velšanin, ali danas ničim nije pokazao da je Santjago Solari počinio veliki greh kada ga je izbacio iz startnih 11.

Izabrane vesti

Besni Mesi

Kapiten Serhio Ramos, dokazani šampion u to nema sumnje, mogao bi da sebi prizna da je nekad potrebno i igrati taj fudbal, a ne samo tući. Problem mu je danas bio taj što u Barseloni ama baš svi znaju lopte, pa ništa Ramosu nije vredelo što je konstantno udarao po Lionelu Mesiju – posle jednog čini se namernog lakta u glavu hteo je Argentinac i da se obračuna sa njim – pošto mu je nešto ranije Ivan Rakitić pobegao u odlučujućem, 26. minutu.

A rekosmo već, u Barsi svi znaju lopte, pa vam svejedno dođe da li će pred golmana izaći Mesi, Luis Suarez ili recimo Rakitić. To je gol u najavi. Hladnokrvno je Hrvat  bocnuo loptu preko Tiba Kurtoe i to je bilo 1:0.

Naravno da kad jedan na drugog udare Real i Barsa niko nije verovato da će to biti konačan rezultat, ali na kraju je tako ispalo, pošto domaći do kraja prvog poluvremena nisu uspeli da opepele, dok su u nastavku bili nešto opasniji, imali i par gol situacija, ali su objektivno i u drugom delu igre bili u potčinjenom položaju. Probavali su na sve načine, Serhio Regilon i Marko Asensio su čak pokušavali i da prevare sudiju i izmame mu nepostojeće penale, ali Alberto Undijano nije nasedao na sitne trikove.

Vinisijus nas je za razliku od Kup meča – vadio je tada Barsinim defanzivcima dušu na pamuk – podsetio da je on još 18-godišnji tinejdžer i da se oscilacije u tom uzrastu podrazumevaju. Večeras skoro pa neprimetan. Na kraju. Santjago Solari je sam kriv što je odavno “ubio” Iska i time izgubio igrača koji je umeo da promeni ritam utakmice.

Barselona je na plus 12 u odnosu na Real. Zasluženo s obzirom da ga je u četiri sudara u ovoj sezoni tri puta i bacila na kolena. Preterano bi bilo reći da se Barsa večeras igrala sa Realom, ali je objektivno - peške je stigla do minmalca. Ovo prosto nije Realova godina. 

PRIMERA - 26. kolo:

Petak

Rajo Valjekano - Đirona 0:2 (0:1)
/Stuani 30, 85/

Subota

Espanjol - Valjadolid 3:1 (1:1)
/Iglesijas 1, Hermoso 55, Lei 65 - Alkaraz 17/

Viljareal - Alaves 1:2 (0:0)
/Kazorla 61pen - Maripan 54, Inui 77/

Ueska - Sevilja 2:1 (1:0)
/Huanpi 7, Avila 90+8 - Ben Jeder 79pen/

Real Madrid - Barselona 0:1 (0:1)
/Rakitić 26/

Nedelja:
12.00 (1,85) Eibar (3,50) Selta (4,40)
16.15 (2,25) Betis (3,05) Hetafe (3,60)

18.30 (3,60) Sosijedad (3,10) Atletiko Madrid (2,20)
20.45 (1,90) Valensija (3,40) Atletik Bilbao (4,30)

Pondedeljak:
21.00 (2,00) Leganjes (3,40) Levante (3,90)

*Kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Ivan Rakitić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara