"Dokle više?"
"Dokle više?"

Užas u Nišu! Sedam metaka ka bivšem predsedniku Radničkog, Banković ranjen u sačekuši!

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.11.14. | 10:03

„Odjednom je iz žbuna pored ograde na dvorištu, na samo desetak metara ispred mene, istrčao muškarac sa maskom preko lica i počeo da puca“, prepričao je nekadašnji igrač i funkcioner kluba sa Čaira posle iznenadnog napada

Dokle više?Nemile scene i umalo tragedija u Nišu! Bivši prvotimac, kasnije direktor i predsedik Radničkog Zoran Banković ranjen je u sačekuši koja se u nedelju uveče desila ispred njegovog porodičnog doma u naselju „Beverli hils“.

Banković je ranjen u klasičnoj sačekuši, pošto je ka njemu, oko 22 časa, ispaljeno sedam hitaca iz pištolja, od kojih ga je jedan pogodio u levo stopalo i naneo mu lakše povrede, prenosi Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Prema navodima tog lista, ali i zvaničnom saopštenju niške policije, incident se dogodio tako što je zasad nepoznata osoba, noseći masku preko lica, iz žbuna pored ograde dvorišta, ispalila sedam hitaca iz pištolja i lakše ga ranila, posle čega je Zoran Banković prebačen na Ortopedsko-traumatološku kliniku Kliničkog centra gde je zbrinut i zadržan na lečenju, ali je pristao da opiše šta se desilo prilikom redovnog povratka sa rekreacije.

Po povratku, preparkirao sam automobil sa ulice pred garažu i krenuo prema ulazu u kuću. Odjednom je iz žbuna pored ograde na dvorištu, na samo desetak metara ispred mene, istrčao muškarac sa maskom preko lica i počeo da puca. Pomakao sam se instinktivno u stranu, uz živu ogradu i posle nekoliko sekundi kada sam pogledao u smeru napadača video sam ga da beži. Nisam ni sa kim u svađi i nije mi jasno zašto bi neko mogao da me napadne na ovaj način“, prepričao je Sportskom žurnalu neprijatnu situaciju Zoran Banković, koji se nalazi u stabilnom stanju.

Niška policija je objavila da su istražni sudija i tužilac sa pripadnicima MUP-a obavili uviđaj na mestu pucnjave. Pronađeno je sedam čaura od ispaljenih metaka, a u toku intenzivna potraga za napadačem. Rasvetljavanje ovog slučaja trebalo bi da olakša činenica da je kompletno područje u kojem živi Zoran Banković sa porodicom pokriveno sigurnosnim kamerama.

Zasad se pretpostavlja da je napadač na Bankovića na mesto napada došao putničkim automobilom i da nije bio sam.

(FOTO: Action images)


tagovi

Radnički NišSrbijaSuperligaZoran Banković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara