""
""

Van Basten, Savićević, Maldini, Barezi, Simone, Kostakurta i naravno Žorž Vea: Taj Milan je bio najjači tim koji sam ikada video!

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.10.16. | 14:56

Nekada najabolji igrač na svetu ušao u šestu deceniju života

Legendarni golteter Žorž Vea danas proslavlja svoj 50. rođendan i poručuje da je njegov Milan, sa kojim je osvojio dva Skudeta 1996. i 1999. godine, bio nešto najbolje što je fudbal mogao da dobije.

Izabrane vesti

Najbolji fudbaler sveta za 1995. godinu, rodom iz Liberije, u kojoj je živeo u apsolutnom siromaštvu, i dalje se drži lekcija iz najranije mladosti.
"Imao sam težak život, nismo imali hranu, ali ne volim da se osvrćem na to. VIše nemam majku, oca ili moju baku. Gledam u budućnost. Hvala Bogu, napunio sam 50 godina i nadam se dobrom zdravlju, što nije lako. Želim da radim za svoju zemlju i ljude u Liberiji, da budem u službi čovečanstva. Gledam sport na televiziji kao i svaki 50-godišnji muškarac. Šalim se, svakog dana u osam sati idem u teretanu i održavam mišiće u formi", rekao je Vea za Gazetu delo Sport.

Kucamo na vrata... Žorža Vee (VIDEO)

Sadašnji Milan je daleko od onog u kojem je on igrao.
"Gledao sam nekoliko utakmica, to je bilo nezadovoljavajuće iskustvo. Ali Milan je Milan, nadam se da će sve biti u redu. Ljudi na stadionu su tužni. Ako novi kineski vlasnici mogu da naprave dobar tim, sašto ne bi došli? To bi moglo da bude kao u Pari Sen Žermenu. Za pravljenje šampionskog tima je jednostavno neophdodan novac".

Žorž Vea je sa svojim Milanom osvojio dva šampionska trofeja, a objektivno je mogao i daleko više, s obzriom na to da su u njemu pored Žorža Vee igrali i asovi kao što su Barezi, Van Basten, Bađo, Savićević, Boban, Simone, Kostakurta...
"Moj Milan je bio najjači tim koji sam ikada video. I dalje sam u kontaktu sa Markom Simoneom, koji mi je uvek bio kao brat", rekao je Vea.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žorž VeaSerija AMilanItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara