""
""

Važno je prezivati se Levandovski, onda pobeđuješ sigurno

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.09.15. | 14:58

Union Berlin bolji od Duizburga, Sankt Pauli na vrhu tabele Cvajte

Izgleda da je važno prezivati se Levandovski. Poljski napadač Robert u utorak veče je postavio nekoliko rekorda Bundeslige postigavši pet golova za devet minuta protiv Volfzburga, narednog dana njegova prezimenjakinja Anja dala je četiri komada u razmaku od 22 minuta za amaterski Glaten, a danas je zablistao i jedan stručnjak pod istim prezimenom. Reč je o Saši Levandovskom, nedavno ustoličenom treneru Union Berlina, koji je ekipi iz glavnog grada doneo drugu poebdu u sezoni.

Ovoga puta nad Duizburgom koji je sa tri lopte u mreži ostao zakucan za dno tabele Cvajte, dok je domaćin nagovestio buđenje i beg iz opasne zone. Najviše zahvaljujući reprezentativcu SAD-a Bobiju Vudu i Šorenu Brendiju, obojica su po jedan gol dali i namestili i tako se potpisali ispod premijerne pobede Union Berlina na domaćem teren. Valja istaći o rolu Denisa Daubea, novajlije iz Sankt Paulija, koji je asistirao za drugi i treći gol. Na isti način - centaršutevima.

Izabrane vesti

Domaćin je mogao i do ubedljivije pobede, ali je u 15 minuta pre kraja golman Duizburga Ratajčak zaustavio loš udarac štopera Trimela iz jedanaesterca. Gostima za utehu ostaju debitantski gol nekadašnjeg špica Intera Viktora Obine i pogodak njegovog zemljaka Kinslija Onuegbua. Nedovoljno za remi, pa je jasno da je ekipa Branimira Bajića (90 minuta na poziciji štopera) glavni kandidat za selidbu u niži rang, jer ima samo dva boda posle devet gola i užasnu gol-razliku 7:23.

Remijem sa Paderbornom bez golova Sankt Pauli se poravnao sa Bohumom na vrhu tabele, ali će Frajburg za slučaj da u nedelju savlada FSV Frankfurt preuzeti lidersku poziciju.

CVAJTA - DEVETO KOLO

Petak:

Nirnberg - Bilefeld 2:2 (0:1)
/Burgštaler 83, 89 - Klos 4, 48/

Dizeldorf - Sandhauzen 0:1 (0:0)
/Jovanović 50/

Bohum - Kajzerslautern 1:2 (0:2)
/Mlapa 73 - Kolak 25, Pjošek 29/

Subota:

Paderborn - Sankt Pauli 0:0

Union Berlin - Duizburg 3:2 (3:0)
/Vud 4, Brendi 31, Krejlah 45+1 - Obina 56, Onuegbu 84/

Nedelja:

13.30 Frajburf - FSV Frankfurt
13.30 Minhen 1860 - Lajpcig
13.30 Hajdenhejm - Karlsrue

Ponedeljak:

20.15 Ajntraht Braunšvajg - Grojter firt

(FOTO: Action images)


tagovi

Union BerlinSaša LevandovskiSankt PauliNemackaEvropaDuizburgBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara