Važno je zvati se Šmajhel - ni 17 udaraca nije bilo dovoljno Peruancima

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.06.18. | 20:44

Danska ima superheroja

Za svakog roditelja nema ničeg lepšeg nego kada dete nastavi njegovim stopama, a posle i nadmaši. A na dobrom putu da se to uradi je Kasper Šmajhel. On je na utakmici sa Peruom u prvom kolu Mundijala imao čak šest odbrana i bio, uz strelca Jusufa Poulsena, najzaslužniji što je Danska slavila sa 1:0.

Pre njega, više odbrana na golu Danske na Mundijalu imao je, pogodite, ko? Pa, Kasperov otac Peter Šmajhel. On je na 1998. godine na utakmici sa Francuskom sakupio devet odbrana. Ipak, za razliku od sina, Peter na pomenutom meču nije uspeo da spreči poraz danske selekcije. Galski petlovi trijumfovali su sa 2:1.

Izabrane vesti

Ali, ne samo to. Tokom prvog poluvremena član engleskog Lestera postao je golman sa najdužim nizom minuta bez primljenog gola u istoriji danske reprezentacije.

Njegov otac Peter je 1995. godine uspeo da ostane nesavladan na četiri meča zaredom, a Kasper je u 2018, računajući i današnji duel, pet utakmica uzastopce sačuvao mrežu.

Poslednji put u dresu Danske savladan je 14. novembra 2017, protiv Republike Irske u kvalifikacijama za ovogodišnji Mundijal. Posle toga ostao je nesavladan protiv Paname, Čilea, Švedske, Meksika i sada Perua.

A kada smo već kod današnje utakmice, nije da Peruanci nisu pretili i bili opasni. Imali su čak 17 udaraca ka golu protivnika, pa i penal. Međutim, Kristijan Kueva, nesuđeno pojačanje Crvene zvezde, poslao je loptu visoko iznad prečke.

Foto: Action Images


tagovi

Peter ŠmajhelKasper ŠmajhelRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara