""
""

Veličković kritičan posle debakla: Ovo je šamar od 30 razlike, da ne upotrebim neku drugu reč...

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.16. | 10:15

Navijači crno-belih pozvali igrače posle utakmice da se vrate iz svlačionice na parket i pesmom im stave do znanja da će imati bezrezervnu podršku do kraja...

Težak i bolan udarac pretrpeli su košarkaši Partizana na startu finalne serije prvenstva Srbije, ali su sa parketa dvorane „Aleksandar Nikolić“ ispraćeni uz gromoglasne aplauze preko 500 najvatrenijih pristalica. Međutim, navijači crno-belih pesmom su pozvali svoje miljenike da se vrate iz svlačionice i još jednom dobiju uverenje da poraz od 31 poen razlike njima ne znači ništa i da će svim srcem biti uz tim i u nastavku bitke za titulu. 

Izabrane vesti

Upravo zbog toga Novica Veličković smatra da kompletan tim mora brzo da se podigne iz pepela i u drugom susretu prikaže daleko bolju igru i tako zahvali svojim saborcima na podršci. Jer, Partizan nikada dosad nije doživeo ubedljiviji poraz od Crvene zvezde u ligaškim okršajima, zbog čega će meč od petka uveče ostati upamćen u crnoj istoriji kluba iz Humske 1. 
"Igraćemo pred našom publikom. Njima hvala za podršku koju nam daju i za sve ono što se dešavalo posle meča, što nas bodre. Sad moramo da vratimo sa 200 odsto mogućnosti. Nema više 100, nego 200 odsto", rekao je Veličković

Postavlja se, ipak, logično pitanje - može li Partizan da se oporavi od ovakvog nokdauna, s obzirom da je drugi meč već u nedelju?
"Nema šta da mislimo da li možemo da se oporavimo od ovoga ili ne. Ako ne možemo da se oporavimo onda bolje da ne izlazimo na parket. Ne znam... Puna motivacija nam je potrebna, ovo je šamar od 30 razlike, da ne kažem nešto drugo. Moramo da se probudimo, da odigramo muški do kraja".

O samoj utakmici i svim dešavanjima na parketu Veličković je imao samo jedan konkretan odgovor - rival je bio bolji.
"Mislim da smo utakmicu jako loše odigrali. Nije alibi, ali imali smo jako malo vremena za oporavak posle polufinala sa FMP. Oni su, po mom mišljenju, krenuli jako u nekoliko minuta druge četvrtine, a onda nije bilo moguće vratiti se. Krenuo ih je šut izvanredno u tim momentima, u drugoj četvrtini su dali čini mi se i četiri ili pet vezanih trojki. Na dva poena razlike u tom periodu imali su nekoliko ofanzivnih skokova...", zastao je na trenutak nekadašnji reprezentativac Srbije, a onda produžio:
"Ovo je plej-of, ne gleda se da li je bilo 30 razlike i jedan poen. Tako moramo da gledamo ako hoćemo da se pripremimo za nastavak ove serije. Oni su bili na jako visokom nivou - šuterski, u kontaktu, u svemu. Pogađali su, ali šta je tu je".

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanNovica VeličkovićJadranska ligafinale SuperligeFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara