"DOMINACIJA ZAPADA I U FINALU"
"DOMINACIJA ZAPADA I U FINALU"

Velike promene u NBA ligi, Adam Silver menja format plej-ofa!

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.02.15. | 19:21

Konačno dobre vesti za ekipe iz Zapadne konferencije, ovako će zaista najboljih 16 timova igrati plej-of...

DOMINACIJA ZAPADA I U FINALUVeć decenijama se vodi polemika oko promene formata plej-ofa u NBA. Manjina bi da sve ostane kako jeste, da bi se ispoštovao tradicionalni način, dok većina želi u razigravanju da vidi najboljih 16 timova. Novim sistemom bi mesto u plej-ofu imali pobednici šest konferencija i još deset timova sa najboljim učinkom. Do ove, kao i ove sezone, plej-of će biti podeljen na osam timova na Istoku i osam timova na zapadu.

Ideja novopečenog komesara NBA lige nije naravno sinula iznenada. O promeni se dugo šuška, a ovog puta su vlasnici najmoćnijih timova odigrali glavnu ulogu. Navodno su najglasniji Mark Kjuban i Džim Bas, vlasnici Dalas Maveriksa i Los Anđeles Lejkersa, koji su oduvek bili zagovornici ove teorije.
„Jednostavno želimo najbolje timove u plej-ofu, trenutno postoji imbalans i prosto rečeno, nepoštena situacija. Mislim da je ovo tema kojoj moramo pristupiti uz veliku dozu ozbiljnosti, tema koja bi mogla da redefiniše našu ligu. Danas više nema problema kada su u pitanju putovanja, zbog čega su ekipe prvobitno i podeljene na ovaj način. Svaki tim ima u vlasništvu najmodernija prevozna sredstva, tako da zaista nema razloga da daljina bude prepreka na putu napretka NBA lige.”

Izabrane vesti

Kada bi ovog trenutka bila uvedena nova pravila, Šarlot (22-27) i Majami (21-28) bi izgubili mesto u razigravanju, dok bi njihovo mesto zauzeli Nju Orleans (26-23) i Oklahoma (25-24).

Koliko je velika razlika između Istoka i Zapada, pokazalo se i prošle godine u finalnoj seriji kada Majami uprkos, individualno, najboljem finalu Lebrona Džejmsa, nije uspeo ni da umori San Antonio Sparse koji su seriju dobili sa 4-1.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zapadna konferencijaNBA ligaIstočna konferencijaAdam Silver

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara