Aleksandar Veselinović
Aleksandar Veselinović

Veselinovićeva promocija u Novom Sadu: Ne može Voša kao Spartak

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.04.18. | 16:17

“Da je lako - ne bih bio ovde“, kaže novi trener

Decenijama treći klub u Srbiji, primer za sve osim beogradskih večitih rivala, ali ove sezone tek osmo mesto na tabeli Superlige. Aleksandra Veselinovića nije sačekala idealna situacija na “Karađorđu“. I ne smeta mu. Kako novi trener Vojvodine sam kaže na promociji u Novom Sadu - voli izazove.
Nekada u životu morate da rizikujete. Ali sam i u obavezi da pričam realno. Ne pamtim da je Vojvodina bila na osmoj poziciji. Neću da budem nimalo neozbiljan ako kažem da niko od nas ne pamti kad je Vojvodina zauzimala osmu poziciju. To što je klub po istoriji i tradiciji nije potvrđeno u sadašnjoj situaciji. Neprijatno je, pokušaćemo da se popravimo“, kaže Veselinović.

Ciljeve je naravno teško postavljati sedam kola pre kraja šampionata, ali zna se čemu se u tajnosti nadaju svi Novosađani. Iako se Veselinović ne razmeće bombastičnim obećanjima.
Da se manemo velikih reči i da budemo svesni ozbiljnosti trenutka. U normalnim okolnostima ovo bi prvenstvo već bilo završeno. Zbog sistema takmičenja imamo realne šanse da se domognemo nečega što bi zadovoljilo naše ambicije. Imamo najteži raspored od svih, ali da je lako - ja ne bih bio ovde. Pre godinu dana, kad sam odlazio odavde, nisam ni sanjao da ću jednog dana biti na ovom mestu, ali eto život piše romane“.

Izabrane vesti

Voša i sledeće sezone u evropskim kvalifikacijama bio bi novosadski bestseler. A Voša u Evropi sa igrom kakvu je Spartak imao jesenas, kada je bio ubedljivo najprijatnije iznenađenje Superlige, dar za oči ljubitelja fudbala na “Karađorđu“. Trenutno nerealan doduše.
Ne može kao Spartak. Drugačiji je igrački profil. Nemamo prelazni rok da selektiramo igrače. Nemamo ni vremena za pripreme. Možemo samo da probamo da izvučemo maksimum, da ubrzamo ekipu, da vidimo kome od mlađim možemo da pružimo šansu“, zaključio je Veselinović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar Veselinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara