""
""

Vest Hem voli bivše Lacijale: Dolazi Mauro Zarate

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.05.14. | 13:34

Igračev agent potvrdio da će Argentinac biti prvo pojačanje Čekićara ovog leta

Paolo di Kanio je bio miljenik navijača Vest Hema, borben i majstor sa loptom bivši igrač Lacija je brzo stekao kultni status na Apton Parku, a sada u London dolazi igrač koji je takođe nosio Nebeskoplavski dres i imao slične ispade kao i Italijan. 

Rolando Zarate, brat i agent Maura je potvrdio da će on sledeće sezone igrati sa KerolomNolanom i kompanijom.
„Skoro smo se sve dogovorili sa Vest Hemom, oni su ga pitali da ne igra protiv San Lorenca, ali je on hteo da igra. Njegova ljubav prema Velezu je ogromna, ali je klub dobio dobru finansijsku kompenzaciju“, rekao je Rolando.

Izabrane vesti

Omaleni Argentinac je evropskoj javnosti postao poznat kada je igrao za Lacio, bio je prepoznatljiv po prodorima po levoj strani i slalomima koje je pravio kada je ulazio u sredinu igrališta, ali i po opasnom šutu.

Kao i mnogo Argentince i njega su uvek pratile kontroverze, a najpoznatiji ispad je napravio kada je - kao i Di Kanio - otpozdravio navijače fašističkim pozdravom, Laciov "fašista" je  tada izjavio da nije znao šta to znači, a ni ko su Hitler i Musolini, mada mu je malo ko verovao. Rimski klub mu je bio i prva stanica u Evropi, počeo je karijeru u argentinskom Velezu, zatim se neočekivano preselio u Katar gde je nastupao Al-Sad, mada je više vremena proveo na pozajmicama, prvo u Engleskoj 2008. godine kada branio boje Birmingem Sitija, a ubrzo je došao u Večni grad.

Lacio je otkupio njegov ugovor i brzonogi fudbaler je odmah pokupio simpatije pristalica  Nebeskoplavih. Ipak kontroverze su ga uvek pratile pa je Lacio kažnjen zbog neregularnosti njegovog transfera. Usledio je pomenuti incident u kojem je Zarate pokazao svoje znanje istorije, a zatim i pozajmica u Inter gde nije impresionirao.

Prošle godine Mauro se vratio na početak i opet obukao dres Veleza, a uspeo je da bude i najbolji strelac argentinskog prvenstva sa 18 golova.

Da li će Zarate uspeti da u potpunosti pokaže svoj talenat na Ostrvu ostaje da se vidi, a navijači Vest Hema će ga sigurno obožavati, oni su posebno slabi na borbene Argentince, samo pitajte Karlosa Teveza.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaMauro ZaratePremijer ligaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara