""
""

Vestbruk brojao do 51, ali malo je to za Hardena i društvo iz Hjustona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.04.17. | 08:25

Golden Stejt ubedljiv protiv Portlanda, Vašington slavio u duelu s Atlantom

Rasel Vestbruk igra sezonu života, ali ni 51 poen koji je ubacio protiv Hjustona nije sprečio Rakete iz Teksasa da pobede sa 115:111 i povedu sa 2:0 protiv Oklahoma Sitija u seriji prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije. Vestbruk je bio nemilosrdan, zatrpavao je koš Hjustona iz bukvalno svih mogućih pozicija, podelio je i 13 asistencija, uhvatio 11 lopti pod košem, međutim, pamtiće se tripl-dabl, košgeterski rekord Oklahome u plej-ofu i novi poraz.

Izabrane vesti

Činjenica je, doduše, da je za 41 minut koliko je proveo na parketu Vestbruk poprilično forsirao šut (43-17 iz igre), ali i da nije imao pravu podršku u saigračima kada je to bilo najvažnije. Viktor Oladipo i Dag Mekdermot dodali su po 11, a Andre Robinson još 12 poena.

Hjuston je i noćas mogao da se osloni na svog superstara, Džejmsa Hardena koji je utakmicu završio sa 35 poena i osam asistencija. A veoma dobre partije pružili su i Erik Gordon sa 22, odnosno Lu Vilijams sa 21 poenom.

Pitanje pobednika rešeno je u poslednja tri minuta utakmica u koja su rivali ušli poravnati (104:104). A onda su Roketsi preko Hardena, Beverlija i Gordona vezali 10 poena i otišli na novu, nedostižnu dvocifrenu prednost na minut i 20 sekundi pre kraja meča.
“Nije bila baš lepa utakmica. Promašili smo dosta šuteva. Dozvolili smo Oklahomi da povede u ranoj fazi utakmice i morali smo žestoko da se borimo kako bismo se vratili. Ali uspeli smo. Nismo odustali ni u jednom trenutku, nastavli smo sa borbom i pronašli put do pobede“, rekao je junak Hjustona, Džejms Harden.

Za razliku od Hjustona, na utakmici u Ouklendu nije bilo toliko uzbudljivo. Golden Stejt Voriorsi pregazili su gostujući Portland sa 110:81 i poveli sa 2:0 u seriji. I to bez povređenog Kevina Duranta.

Stef Kari postigao je 19 poena, bio je najbolji strelac Voriorsa, a veliki doprinos sa klupe dao je raspoloženi Džavak Mekgi sa 15 poena. Ovaj drugopomenuti bio je toliko dobar da je pogodio svih sedam šuteva iz igre i tako možda i zasenio prve „snajpere“ ekipe Karija i Tompsona koji su imali problema sa procentima šuta u ovoj utakmici.

Standardno dobar kod Golden Stejta bio je Drejmond Grin sa dabl-dabl učinkom od 12 skokova i 10 asistencija, „garniranih“ sa još šest poena i tri blokade.

Kada je u pitanju poražena ekipa, Si Džej Mekolum i Demijan Lilard nisu se proslavili. Tačnije, to im nije dozvolila sjajna odbrana Golden Stejta. Lilard je ubacio 12, a Mekolum samo 11 poena.

Posebno dobru defanzivu Golden Stejt je pokazao u trećoj četvrtini kada je primio samo 12 poena.

A na Istoku, ekipa Vašington Vizardsa nastavlja da pruža odlične partije. Tim iz američke prestonice opet je na svom terenu pobedio Atlantu sa 109:101 i poveo sa 2:0 u seriji.

Pravo je osveženje gledati ovakve Vizardse, a ponajviše zahvaljujuči dinamičnom tandemu koji čine Bredli Bil i Džon Vol. Nije, doduše ova druga utakmica sa Atlantom bila previše lepa za oko, ali su domaćini u poslednjoj četvrtini uspeli da se odlepe i reše pitanje pobednika.

Bil i Vol su postigli 20 od poslednjeg 21 poena Vašingtona na utakmici, što je pravi dokaz da nemaju problem da preuzmu odgovornost kada je to najpotrebnije za ekipu. Bil je utakmicu završio sa 31 poenom, a Vol je ubacio 32 (dodao je na to i devet asistencija). Navijači u Vašingtonu toliko su bili oduševljeni novom dobrom partijom Vola da su mu skandirali “M-V-P“.

Atlantu je na ovom meču predvodio Pol Milsap sa 27 poena i 10 skokova, a Nemac Denis Šreder dodao je na to još 23 poena. Dvajt Hauard je bio skroman sa sedam skokova i šest poena, a posle duela bio je još skromniji u razgovoru sa novinarima. Naime, na tri pitanje odgovori je sa „Ne znam“, onda je na sledeće rekao „Ne“, da bi na poslednje pitanje ponovo replicirao sa „Ne znam“. Očigledno mu nije bilo previše do priče, a američkim kolegama ni „klješta“ nisu pomogla kako bi izvukli nešto iz Hauarda.

NBA, prvo kolo plej-ofa

Vašington - Atlanta 109:101
/Vol 32 - Milsap 27/

Hjuston - Oklahoma Siti 115:111
/Harden 35 - Vestbruk 51/

Golden Stejt - Portland 110:81
/Kari 19 - Harkls 15/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Atlanta HoksDemijan LilardDžejms HardenDžon VolHjuston RoketsNBA ligaNBA plej-ofPol MilsapRasel VestbrukStef Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara