"Džordan Aju"
"Džordan Aju"

Vila već našla zamenu za Bentekea: Aju stiže za 17.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.07.15. | 13:45

Pored reprezentativca Gane, uprava kluba iz Birmingema već je dovela Emanuela Adebajora i poslala ponudu na adresu Blekburna za napadača Rudija Gestedea

Džordan AjuProšle sezonu Aston Vila  završila je  na 17. mestu Premijer lige sa samo tri boda iznad zone ispadanja što je najgori rezultat ekipe u poslednjih pet godina. Klub su ovog leta napustila dva najbolja igrača, Kristijan Benteke i Fabijan Delf. Prvi je pojačao Liverpul za sumu od 47.000.000 evra , dok će potonji braniti boje Mančester sitija. Čelnici tima sa Vila parka ne sede skrštenih ruku, već su krenuli u ozbiljnu kupovinu.

U Birmingem je već stigao Emanuel Adebajor koji će igrati za nedelju platu od 140.000 evra, a drugo veliko pojačanje za ekipu Tima Šervuda trebao bi da bude napadač Lorijana Džordan Aju. Aston Vila je poslala  ponudu od 17.000.000 evra za reprezentativca Gane koju je francuski tim odmah prihvatio. Aju je prošao omladinsku školu Olimpika iz Marselja, za koji je debitovao  2009. godine.  Narednih pet sezona bio je igrač tima sa Velodroma, da bi početkom prošle sezone pojačao redove Lorijana.  Za tim sa zapada Francuske odigrao je 28 utakmica i postigao 13 golova.  Za reprezentaciju Gane nastupio je 28 puta i zabeležio 8 pogodaka.

Izabrane vesti

Zanimljivo će biti gledati duele Svonsija i Aston Vila u narednoj sezoni. Naime, tim iz Velsa doveo je Džordanovog rođenog brata – Andrea. To će biti prvi put da igraju jedan protiv drugog, jer su obojica pet godina zajedno igrali u Olimpiku iz Marselja.

Pored njih dvojice, Vila je poslala ponudu za još jednog igrača iz Afrike. Radi se o reprezentativcu Benina i napadaču Blekburna Rudiju Gestedeu.  Za njegove usluge, uprava je spremna da izdvoji 10.000.000 evra.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaprelazni rok 2015LorijanLiga 1FrancuskaEvropaEngleskaDžordan AjuAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara