Aleksandar Veselinović
Aleksandar Veselinović

Vošin rat sa strukom i već uobičajeno svaljivanje krivice na trenera: Veselinović je bivši

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.09.18. | 08:27

Okuka pre Kosanovića

Starih navika teško se ratosiljati. Prošle sezone tek je sa dolaskom Aleksandra Veselinovića prekinuta praksa da se svako malo menja trener, ali evo nije se leto još ni završilo, a opet rokada na “Karađorđu“. Čeka se samo zvanična potvrda: Veselinović je izgubio poverenje uprave – ili barem njenog većeg dela, jer čujemo da ni u Novom Sadu, najblaže rečeno, nisu jednoglasni – i moraće da mesto šefa stručnog štaba Vojvodine ustupi nekom drugom treneru.

Prva želja je bio Milorad Kosanović, dobro poznato lice u Novom Sadu, ali kako je on pod važećim ugovorom sa Napretkom – a u Kruševcu su više nego zadovoljni njegovim radom – ispostavilo se da će se ta želja teško ostvariti, barem u ovom trenutku. Nova opcija je - piše Sportski žurnal - i Dragomir Okuka, trenutno favorit da preuzme upražnjenu funkciju i posle 12 se godina vrati se u srpski fudbal.  Dve sezone je već bez posla – tada je raskinuo ugovor sa Tijenđin Tedom – ali ipak je reč o treneru koji je 2012. proglašavan za najboljeg i u Srbiji i u Kini, koji ima i titulu prvaka Poljske sa Legijom... Iskustvo mu ne manjka.

Izabrane vesti

Ali možda će mu nedostajati vremena, jer ljudi u Voši očigledno nisu čuli za onu staru fudbalsku izreku da ni mađioničar ne može ništa preko noći. Prošle sezone, menjali su Radosava Bataka, Nenada Vanića, Vladimira Buača, pa je onda Zoran Vasiljević gasio požar do dolaska Ilije Stolice i tek je sa imenovanjem Veselinovića na mesto šefa struke vrteška prestala. Sada je izgleda i njemu istekao rok trajanja, mada odluka još nije predočena članovima stručnog štaba, iako su i oni svesni da je samo pitanje trenutka kad će se i to desiti.

Postaje polako tradicija u Novom Sadu. Uvek je dakle trener kriv, nikako oni koji su ih tu doveli i koji su im darivali novce za pojačanja i uslove za igru. Mada, može se čuti i da bar trenutno, a tek je septembar, ni novci nisu tu. A u sledećem kolu gostovanje kod Radničkog u Nišu...

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar Veselinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara