Vratiće se Rode

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.12.18. | 11:24

Bez takmičarskog fudbala tačno 510 dana

Dobro poznatio lice u Frankfurtu. Četiri godine proveo je u Ajntrahtu Sebastijan Rode (2010-2014), a biće na Komercbank areni još najmanje šest meseci, pošto je ozvaničio pozajmicu iz Borusije iz Dortmunda do kraja sezone.

Nekadašnji nemački reprezentativac nije ni u B planu na Vestfalenu, poslednji zvaničan meč odigrao je još 5. avgusta 2017. protiv Bajerna u Superkupu Nemačke. Otad je prošlo 510 dana, a u međuvremenu se samo dvaput pojavio u dresu rezervnog tima Milionera u Regionalnoj ligi, te je rastank bio logično rešenje. Spas je pronašao u klubu s kojim je 2012. izborio promociju u Bundesligu, a 2013. završio kao šesti na tabeli i plasirao se u Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Sad su ambicije slične. Ako ne i veće, jer će tim Adija Hutera na proleće, u šesnaestini finala igraće protiv Šahtjora, u međuvremenu će pokušati da izbori još jedan izlazak na međunarodnu scenu, a od Sebastijana Rodena se očekuje da učvrsti sredinu terena. Naročito što je Španac Lukas Toro povređen i neće igrati to leta, Džetro Viljems je u osnovi levi bek, pa je morao da krpi poziciju zadnjeg veznog, gde Huter računa samo na Džonatana de Guzmana. Iskustvo Rodea će svakako dobro doći u borbi na dva koloseka.

Čelnici Ajtrahta uveravaju da je 28-godišnji Rode fizilčki spreman za naporan ritam utakmica, iako nije igrao pola godine, a proleće je prilika i njemu da popravi poziciju na tržištu, imajući u vidu da u junu ulazi u poslednju godinu ugovora sa Borusijom.

FOTO: www.eintracht.de


tagovi

Ajntraht FrankfurtBorusija DortmundSebastijan RodeZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara