"Vuk Rašović protiv Tuna"
"Vuk Rašović protiv Tuna"

Vuk Rašović: Gol nas oslobodio okova

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.13. | 23:13

Nikola Ninković, po mišljenju obojice trenera, prelomio meč

Vuk Rašović protiv TunaKonačno nešto opuštenija atmosfera u Humskoj, s obzirom da je Partizan u prvom meču sa Tunom odigrao možda i najbolju partiju u ovoj sezoni i izvojevao zasluženih 1:0 pred revanš u Švajcarskoj.

Trener Vuk Rašović je zadovoljan.
"Bio je ovo meč kakav smo i očekivali. Dugo smo čekali gol i on je na kraju i došao. Lično ne mogu da kažem da sam u tom trenutku osetio olakšanje, ali je bilo primetno da su se igrači oslobodili nekih okova kojih su ih do sada stezali. Igre iz drugoh poluvremena, posebno posle gola, mislim da je to model koji treba da sledimo i kakav Partizan treba da bude".

Izabrane vesti

Šef struke crno-belih je svestan i gde ne štima baš najbolje. Pre svega u napadu s obzirom da je večeras na raspolaganju imao samo Aleksandra Mitrovića (na izlaznim vratima). Nemanja Kojić i Marko Šćepović su povređeni, a Ismail Beko Fofana nema pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evropa.
"Jednostavno smo imali samo Mitrovića od napadača i sigurno da bi on imao nekog da mu pomogne da je iko drugi bio na raspolaganju. U prvom smo pokušali sa Petrom Grbićem, u drugom sa Ninkovićem, ali ćemo sigurno do kraja prelaznog roka angažovati jednog igrača na toj poziciji".

Rašović je u kratkim crtama pohvalio učinio debitanta Nemanja Petrovića (21) na mestu levog beka rekavši da ga dugo poznaje još iz Teleoptika, ali je mnogo rečitiji bio posle pitanja zbog čega Nikola Ninković nije dobio šansu od starta s obzirom da je bilo evidentno da mnogo više doprinosi od igre od Petra Grbića, koji nikako da pokaže zbog čega je doveden. Kao uostalom i Filip Malbašić?
"Znamo da je Ninković veliki talenat i da se od njega očekuje da bude motor Partizana, da se bori i potvrđuje iz utakmice u utakmicu, da opravdava te naše zamisli.Što se tiče Malbašića i Grbića ne bih sada ulazio u individualnu analizu. Moramo da uradimo prvo kolektivni presek. Da vidimo šta nije bilo dobro. Ali, ostvarili smo dobar rezultat koji nam daje realne šanse da se u Švajcarskoj plasiramo u Ligu Evropa".

Kolega iz Tuna Urs Fišer saglasio se da je ulazak Džigija Ninkovića promenio tok meča.
"Nisam iznenađen ovim timom, čak mislim da smo u čuvanju Mitrovića sve dobro odradili, jedino mi se nije dopalo kad je moj kolega iz Partizana uveo Ninkovića u igru. Za nas bi bilo bolje da je ostao na klupi, jer se u trenutku njegovog ulaska sve okrenulo u korist domaćina. Uprkos svemu, zadovoljan sam, jer smo se dobro suprotstavili Partizanu i imamo korektan rezultat. U revanšu moramo da postignemo gol, ali i da ne budemo lakomisleni pa da ga primimo, pa će to biti kontrolisana ofanziva".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Liga EvropeNikola NinkovićFK PartizanSrbijaTunUrs FišerVuk Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara