""
""

ZA ANALE: Dečko kojeg je Željko izbacio iz tima postigao 91 poen?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.05.16. | 13:58

Nestvarna partija mladog košarkaša Fenerbahčea koji se uskoro seli u Ameriku

Sećate se Omera Faruka Jurtsevena? Pre nekoliko meseci dospeo je u žižu javnosti kada se bunio zbog male minutaže koje ima kod Željka Obradovića u Fenerbahčeu, iako mu je srpski stručnjak ukazao šansu kao petnaestogodišnjaku još prošle godine i čak mu dao priliku da igra protiv jednog NBA tima?!

Sve se završilo tako što je mladi košarkaš uzbekistanskog porekla odbio da potpiše profesionalni ugovor sa Fenerom, pa ga je srpski stručnjak izbacio iz tima i vratio među juniore. 

Izabrane vesti

Omer Jurtseven ponovo je na naslovnim stranama, ali ovoga puta zbog svog neverovatnog poduhvata u juniorskoj ligi Turske, gde je juče u trijumfu Kanarinaca od 115:85 kraj svog imena upisao čudesne brojke, pokazavši tako da se zaista radi o vanserijskom talentu. Pazite sad - 91 poen, 28 skokova i pet asistencija?! Ne pamti se u skorije vreme da je ovako nešto nekome pošlo za rukom. 

Inače, Jurtseven ima 17 godina i visok je 2,13, a igra sa godinu dana starijim momcima od sebe ove sezone. Ali to mu ne smeta. On u proseku beleži po 34,5 poena, 16,2 skokova, 3,5 asistencija i 2,8 blokada.  

Turski mediji tvrde da je ovo njegova poslednja sezona u domovini i da će sigurno karijeru nastaviti u Americi, na nekom od tamošnjih prestižnih koledža...

Za kraj, pogledajte šta ovaj momak ume:


tagovi

omer jurtsevenFenerbahčeEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara