"Jonas Erikson"
"Jonas Erikson"

ZANIMLJIVO: Milioner sudi Crnogorcima i Englezima

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.03.13. | 10:26

Šveđanin je bio novinar, a preko noći je postao milioner kada je prodao 15 odsto akcija u jednoj agenciji za TV prava...

Jonas EriksonSudar Crne Gore i Engleske, osim zbog odluke ko će biti prvi na tabeli, prepucavanja na račun terena i stila fudbala, obeležiće još jedan interesantan detalj. Pravdu na meču između Hrabrih sokolova i gordog Albiona deliće čovek sa najzanimljivijom pričom u evropskom fudbalu - Jonas Erikson (38). Šveđanin je bio novinar, a preko noći je postao milioner kada je prodao 15 odsto akcija u jednoj agenciji za TV prava.

Erikson u Alsvenskan, elitnoj ligi Švedske, sudi od 2000. a dve godine kasnije je dobio značku FIFA. Prvu međunarodnu utakmicu sudio je 8. juna 2005, kada su igrali Letonija i Lihtenštajn u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

Od 2009. je u kategoriji elitnih sudija, a na prošlom Evropskom prvenstvu je vodio meč Nemačka - Holandija, Grčka - Rusija...

Erikson je bio arbitar i prijateljske utakmice Danska - Engleska, 9. februara 2011. godine, kada je gordi Albion u Kopenhagenu slavio sa 2:1 golovima Darena Benta i Ešlija Janga.

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

Crna GoraEngleskaEvropaJonas EriksonKvalifikacije za SP 2014međunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara