""
""

Završi se i ovo, Boston je u finalu! Tomasov rafal i kanadska senzacija stavili tačku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.17. | 08:18

Sledi okršaj sa Klivlendom …

Završena je i velika drama u polufinalu plej-ofa istočne konferencije NBA lige. Na megdan Klivlendu u finale ide Boston koji je jutros u sedmoj utakmici stavio tačku na fenomenalnu seriju protiv Vašingtona u kojoj se vodila žestoka bitka - 115:105.

Izabrane vesti

Vizardsi su bili u igri sve do treće četvrtine kada je prelomljeno pitanje pobednika. Na krilima sjajnog Bredlija Bila, gosti iz prestonice su bili potpuno ravnopravan rival, vodili i sa šest poena prednosti, a onda je Ajzea Tomas uzeo stvar u svoje ruke. Fenomenalni bek je u trećoj četvrtini sasuo rafal sa tri trojke, odveo Seltikse na dvocfirenu prednost i doveo Boston na prag pobede.

Međutim, nije samo Ajzea bio heroj Kelta. Drugi heroj pobede ja Kanađanin ukrajinskog porekla Keli Olinik. Epizodista je odirgao partiju karijere i bio tajno oružje Seltiksa na koje gosti nisu imali odgovor. Ubacio je rekordnih 26 poena, šutirao iz igre 10/14 a čak 14 poena je ubacio u poslednjem kvartalu. Tomas je bio najefikasniji sa 29 poena na koje je dodao i 12 asistencija.

Za podvig u sedmoj partiji, Vašingtonu je nedostajao prvi Džon Vol. Potpuno je zakazao… Meč je završio sa 18 poena, ali i šutom iz igre 8/23. Tako je nedovoljna bila i najbolja plej-of partija u karijeri Bredlija Bila. On je ubacio čak 38 poena, ali bez podrške Vola, Vašington nije mogao da računa na pobedu.

U Bostonu su odlični bili i epizodisti Smart i Braun, koji su postigli 12 odnosno devet poena. Uz Tomasa, klupa Seltiksa je bila ta koja je napravila prevagu. Rezervni igrači domaćina su ubacili 48 poena, naspram pet poena Vizardsa.

Posle maratonske serije protiv Vašingtona i one prethodne kada su proekrenuli protiv Čikaga, Seltikse sada u finalu očekuje šampion Klivlend koji je do finala stigao u dominantnom stilu sa osam pobeda iz isto toliko utakmica i znatno odmorniji dočekuje okršaje sa Keltima. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Ajzea TomasBoston SeltiksBredli BilDžon VolNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara