""
""

Zenit je odabrao - Lučeskua! Ugovor potpisan na jahti: Godišnja plata 5.000.000, budžet 60.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.05.16. | 18:22

Saradnja počinje zvanično 1. juna...

Legendarni rumunski stručnjak Mirčea Lučesku novi je trener Zenita, saopšteno je na zvaničnom sajtu tima iz Sankt Peterburga!

Izabrane vesti

Posle 12 godina rada i 22 trofeja na kormilu Šahtjora iz Donjecka Lučesku je pre samo nekoliko dana odlučio da je došlo vreme za veliku promenu i za nove izazove u višedecenijskoj trenerskoj karijeri. Osvojio je ukrajinski Kup, a onda se odmah uputio u Sankt Peterburg, gde su počele i prve glasine o mogućoj saradnji sa Zenitom. A onda nakon pregovora koji su trajali svega 20 minuta na luksuznoj jahti ispred čuvenog muzeja Ermitaž 70-godišnji stručnjak stavio je svoj autogram na dvogodišnju saradnju, uz mogućnost produžetka ugovora na još godinu dana. 

Lučesku će tako na klupi odmeniti 32 godine mlađeg portugalskog stratega Andrea Vilas Boasa, koji je početkom godine odlučio da neće produžiti saradnju sa klubom. Zato će Lučesku dobiti godišnju platu od 5.000.000 evra, ali i budžet za dovođenje igrača u visini od 60.000.000 evra. 

Inače, u stručnom štabu novog trenera ostaće Sergej Semak i Igor Simutenkov, koji su bili i u strukturi Vilas Boasa, ali ostaje i mogućnost da Lučesku dovede svoje ljude od poverenja.

Mirčea Lučesku će zvanično na novu funkciju stupiti 1. juna. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Šahtjor DonjeckRusijaPremijer ligaprelazni rok leto 2016Mirčea LučeskuEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara