"Slavlje fudbalera CSKA"
"Slavlje fudbalera CSKA"

Armejci silovito krenuli u odbranu titule! Zenit pregazio Arsenal, bomba Hulka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.08.14. | 21:25

Ovacije navijača Zoranu Tošiću posle pobede CSKA nad Torpadom (4:1), tim iz Sankt Peterburga furiozno počeo novu sezonu protiv Arsenala iz Tule (4:0)

Slavlje fudbalera CSKAJuče Spartak, danas Zenit, večeras CSKA. Tri od četiri glavna kandidata za titulu šampiona Rusije silovito su ušli u novu sezonu! Tim iz Sankt Peterburga pregazio je novog premijerligaša Arsenal 4:0 i pokazao da takmičenje počinje u odličnoj formi, a isto to može se reći za aktuelnog prvaka, pošto su Armejci zgromili gradskog rivala Torpedo (4:0).

Na Himki areni Armejci su se dobro pomučili da zabeleže tri boda, pošto je njihov veliki rival, koji se vratio iz Druge lige poveo već u petom minutu, ali se ključn detalj desio u 33. kad je štoper gostiju Rikov skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton, posle čega je Dumbija realizovao najstrožu kaznu, a Pančenko u nadoknadi prvog poluvremena okrenuo rezultat u korist favorita.

Izabrane vesti

Sa igračem više, ekipa Leonida Sluckog je drugi deo odigrala daleko ubedljivije, a Zoran Tošić je pružio sasvim dobru partiju i praćen ovacijama navijača u šest minuta pre kraja je napustio teren.

Junak trijumfa ekipe trenera Vilas Boasa je defanzivac Krišito, dvostruki strelac, ali utakmicu je ipak obeležio Brazilac Hulk, koji je postigao najlepši pogodak. Onako u svom stilu, u 38. minutu, raspalio je sa dvadesetak metara, a lopta se zarila u gornji desni ugao golmana domaćeg tima. Bio je to gol za 3:0, tako da je već tada susret praktično bio rešen.

Pre toga, u strelce su se upisali Krišito i Rondon (asistencija Hulka). Konačan rezultat postavio je italijanski bek posle lepog centaršuta Šatova iz kornera.  

Arsenal nijednog momenta nije bio ravnopravan rival Zenitu, koji je tako uspešno otvorio novu sezonu. U narednom kolu vicešampion Rusije dočekuje još jednog novajliju, moskovski Torpedo, dok Arsenal ponovo igra pred svojim navijačima protiv Lokomotive.

U prvom meču dana Mordovija naših Marka Lomića i Milana Perendije savladala je Ural rezultatom 3:2. Blistao je vezista Vlasov, strelac jednog i asistent kod druga dva pogotka gostujućeg tima. 

RUSIJA - 1. KOLO

Petak:
Rubin - Spartak 0:4 (0:1)
/Dzjuba 27, 53, Glušakov 74, Barios 89/

Subota:
Ural - Mordovija 2:3 (1:2)
/Mančurijan 6pen, Jarošenko 86 - Donald 12, Vlasov 45+2, Lutsenko 73/

Arsenal Tula - Zenit 0:4 (0:3)
/Krišito 11, 69, Rondon 20, Hulk 38/

CSKA – Torpado 4:1 (2:1)
/Dumbija 35 pen, Pančenko 45+1, Ajdov 49 ag, Vitinjo 81 – Fomin 5/

Nedelja:
14.30: Dinamo - Rostov
17.30: Kubanj - UFA
19.30: Lokomotiva - Krasnodar

Ponedeljak:
18.00: Terek - Amkar

(foto: Action Images)


tagovi

UralRusijaPremijer liga RusijaPremijer ligamordovijaHulkEvropaDomeniko Krišito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara