ŽREB ZA LE: Lacio na Sevilju! Srbi preko Šahtjora jure evropsku slavu

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.12.18. | 13:30

Prvi mečevi su na programu 14, a revanši 21. februara

Nije bio jednako atraktivan žreb kao onaj za Ligu šampiona, ali ima dobrih utakmica u Ligi Evrope i imaće šta da se vidi na proleće.

Žreb za 1/16 finala otvorio je Dinamo iz Zagreba, koji će prvo proleće u Evropi posle mnogo godina započeti protiv Viktorije iz Plzenja. Jedan od derbija ove runde sigurno očekuje Srbe iz Ajntrahta, pošto će Gaćinović, Kostić i Jović morati na megdan odličnom Šahtjoru, kako bi nastavili sa sjajnim partijama iz grupne faze i ispunili cilj - plasman u finale. Valensija igra sa škotskim velikanom Seltikom.

Izabrane vesti

Odličan par predstavlja i okršaj između Rena i Betisa, dve ekipe koje su usponu, a najatraktivniji par dobili smo pred kraj žreba kada su kuglice spojile Lacio i Sevilju. Belgijski šampion Briž imaće težak zadatak protiv fantastičnog Salcburga, koji je imao svih šest pobeda u grupnoj fazi.

Inter je prošao sasvim dobro, pošto putuje u Beč na duel Rapidu, kao i Napoli koji očekuje dvomeč sa švajcarskim Cirihom. Veliki problem će imati Bajer iz Leverkuzena koji se namerio na odlični Krasnodar, dok Čelsi igra sa švedskim Malmeom, timom koji se proslavio izbacivanjem Bešiktaša pre nekoliko dana.

Zanimljiv će biti i duel Sportinga iz Lisabona i Viljareala, dok Arsenal opet putuje u Borisov, kao prošle godine u grupnoj fazi samo što ga sada vodi ekspert za Ligu Evrope Unaj Emeri.

Na kraju, tu je i okršaj između Galatasraja i Benfike, dva kluba koja su stigla iz Lige šampiona. Nema šta, biće dobrog fudbala.

PAROVI 1/16 FINALA LIGE EVROPE

Viktorija Plzenj - Dinamo Zagreb
Briž - Salcburg
Rapid Beč - Inter
Slavija Prag - Genk
Krasnodar - Bajer Leverkuzen
Cirih - Napoli
Malme - Čelsi
Šahtjor - Ajntraht
Seltik - Valensija
Ren - Betis
Olimpijakos - Dinamo Kijev
Lacio - Sevilja
Fenerbahče - Zenit
Sporting Lisabon - Viljareal
BATE Borisov - Arsenal
Galatasaraj - Benfika

Prvi mečevi 1/16 finala Lige Evrope na programu su 14, a revanši 21. februara. Finale je zakazano za 29. maj u Azerbejdžanu na Olimpijskom stadionu u Bakuu.


tagovi

žreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara