ZVANIČNO: Aleks Sandro 2023

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.12.18. | 17:13

Veliki potpis u Torinu

Najavljeno je pre dve sedmice, danas je ozvaničeno!

Brazilski bek Aleks Sandro definitivno je produžio ugovor sa Juventusom, nedugo pošto je u javnost isplivala informacija da su između dve strane dogovoreni svi detalji nove saradnje. Kao što je bilo otkriveno, Sandro je sa Juventusom parafirao ugovor do juna 2023. godine, a umesto dosadašnjih 2.800.000 evra dobijaće okruglo 4.000.000 evra na ime godišnje plate. 

Izabrane vesti

Stara dama je tako izbegla scenario u kojem bi ostala bez pouzdanog levog beka za sitan novac, pošto mu je ugovor isticao kroz godinu i po dana. 

Brazilac je postao jedan od neizostavnih šrafova sistema Maksa Alegrija od njegovog dolaska u klub 2015. godine iz Porta. Zajedno su uzeli tri skudeta i tri Kupa Italije. Dosad je odigrao 134 utakmice za Bjankonere, a ove sezone jedini je defanzivac koji je odigrao sve utakmice za klub i odbrambeni je igrač s najviše asistencija (18), kao i igrač s najviše uspešnih centaršuteva (127).

Sandra godinama unazad karakterišu tehnika karakteristična za Brazilce, zatim dobra kontrola lopte i sirova snaga, kao i dobar pregled igre. Zanimljivo, Sandro je igrač sa najviše uspešno otetih lopti (724) od protivnika i drugi u timu s najviše uspešnih driblinga (220) odmah iza Dibale.

Otkako je stigao u Seriju A, postao je defanzivac sa najviše asistencija koje su direktno uticale na pobedu (13). Ono što italijanski kritičari uvek posebno ističu jeste njegova profesionalnost i ozbiljnost pristupa radu, treninzima i utakmicama.

Pobednička priča se nastavlja.

Foto: Juventus.com


tagovi

Aleks SandroZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara