""
""

ZVANIČNO: Liverpul prodao Ajba za 18.000.000 evra!

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.07.16. | 21:32

Mlado krilo napustilo Enfild Roud

Liverpul je u jednom danu kompletirao dva izlazna transfera. Posle prodaje Martina Škrtela u Fenerbahče za 6.000.000 evra, Liverpul je večeras kompletirao i prodaju mladog ofanzivca Džordana Ajba. Brzonogo krilo je prešlo u Bornmut u transferu teškom 18.000.000 evra!

Izabrane vesti

Nekoliko nedelja su trajali pregovori Trešnjica i Redsa i na kraju su uspešno završeni. Dolaskom Sadija Manea na Enfild, postalo je jasno da nema mesta za Ajba i da Jirgen Klop ne računa ozbiljno na momka koji je jedno vreme predstavljao veliku perspektivu i opisivan je kao naslednik Rahima Sterlinga.

Na kraju je Bornmut srušio klupski rekord u visini transfera da bi potpisao četvorogodišnji ugovor sa Ajbom. Do sada je rekord držao Benik Afobe koji je zimus plaćen 14.000.000 evra Vulverhemptonu.

Džordan Ajb će u Bornmutu zauzeti mesto Meta Ričija koji je nedavno prešao u Njukasl u transferu teškom 12.000.000 evra.
„Imao je zavidnu minutažu u Liverpulu prethodne sezone i nadamo se da će kod nas nastaviti sa pravilnim razvojem. Veliki je talenat i oduševljeni smo što je izabrao naš klub“, rekao je Bornmutov direktor Nil Blejk

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaLiverpulletnji prelazni rok 2016EvropaEngleskaDžordan Ajb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara