""
""

Zvezda gleda u budućnost: Morača je neosvojiva tvrđava još od 2005. godine, ali...

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.11.13. | 14:48

Marko Simonović smatra da se to može promeniti u ponedeljak

Poslednji meč šestog kola ABA lige, ujedno i jedan od derbija regionalnog takmičenja igra se u Podgorici, gde će košarkaši Budućnosti dočekati Crvenu zvezdu.

Za crveno-bele Sportski centar Morača je neosvojiva tvrđava već osam i po godina, s obzirom da su poslednji put slavili 25. maja 2005. godine, kada je rezultat bio 77:74.

Izabrane vesti

Zvezdin kapiten i bivši igrač Budućnosti Marko Simonović rekao je da njegovom timu i njemu neće biti lako da dođe do pobede u Podgorici, posebno nakon ogromnog emotivnog pražnjenja u meču sa Panatinaikosom.
"Budućnost ima veoma dobar tim, a posebno su nezgodni na domaćem terenu. Nijednoj ekipi nije lako da igra u Morači. Očekuje nas veoma težak posao", rekao je Simonović, a o Zvezdinoj nemoći u Morači on je dodao:
"Iskreno, nisam znao taj podatak, ali to će nam svima biti dodatni motiv da pokušamo da prekinemo tu neugodnu seriju. Ipak, moram da priznam da se time ne opterećujemo, već samo razmišljamo kako da iz Podgorice donesemo dva boda. Evidentno je da iz utakmice u utakmicu postepeno podižemo formu. U nekim evroligaškim duelima nismo imali ni sreće, ali siguran sam da će nam se to negde vratiti".

Trener tima sa Malog Kalemegdana Dejan Radonjić je tokom nepunih sedam sezona u Budućnosti ostavio tim koji igra izuzetno agresivnu, čvrstu i jaku odbranu.
"Na svom terenu Budućnost igra veoma agresivno u odbrani, svih pet igrača je na granici faula. To je ratnička filozofija koju forsiraju i sa kojom sam dobro upoznat jer sam igrao za Budućnost, a takav mentalitet igrača se gradio godinama. Mi moramo da odgovorimo na identičan način, jer samo tako možemo da kontrolišemo igru i dođemo do pobede".

Simonović je izdvojio Ćapina kao motor ekipe, kojeg će crveno-beli morati da zaustave.
"Neophodno je da budemo strpljivi i da ne ulazimo u trku sa njima. Ćapin je motor njihovog tima i prvenstveni zadatak će nam biti da njega zaustavimo. On je i ove sezone pokazao da je pravi lider i da nije slučajno prošle godine pružao fantastične partije u Radničkom. Sjano igra, pogađa kad treba, a kad zatreba i razigrava saigrače tako da od njega u velikoj meri zavisi igra Budućnosti", zaključio je kapiten Crvene zvezde. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Budućnost PodgoricaFK Crvena zvezdaJadranska ligaMarko SimonovićSC MoračaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara