""
""

Zvezda se rodila u Milanovcu – Luka Adžić! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.11.16. | 16:52

Golom mladog veziste u 89. minutu crveno-beli savladali Metalac – 2:1

Možda u Zvezdinoj deci leži spas! Koliko puta rečeno – koliko puta napisno! Ali Zvezdu je poraza i velikih problema u nastavku sezone spasao novi izdanak omladinske škole – Luka Adžić. Ono što nije uspelo njegovim saigračima do 89. minuta jeste tinejdžeru iz poznate fudbalske porodice – 2:1

Samo dva minuta posle izjednačenja Petra Orlandića, rezervista Adžić je ispratio akciju i udarcem sa druge stative razgalio navijače crveno-belih podno Rudnika. Možda i za konstataciju: nova zvezda je rođena u Gornjem Milanovcu.

Izabrane vesti

Sve do tog momenta činilo se da će Zvezda platiti ceh loših igara u prethodnom periodu. Grad podno Rudnika do sjaja Luke Adžića bio je prokleta avlija za igrače Crvene zvezde. Imala je Zvezda veliki broj šansi u prvom poluvremenu, ali je Metalac vođen Nenadom Vanićem bio dovoljno hrabar da sačeka svojih pet minuta i zaljulja šampionske ambicije kluba sa "Marakane". Dobro su domaćini sve predvideli osim uticaja Zvezdinih zlatnih rezervista. Prvo je Orlandić izjednačio rezultat, a samo dva minuta kasnije Adžić je skinuo odoru talentovanog dečaka sa sebe i postao muškarac. Tačnije, muškarčina, pošto je golom u mreži vrlo dobrog Nemanje Belića odvojio od problema stručni štab i rukovodstvo Crvene zvezde.

Lišeni pomoći Kange, Ruiza, Lukovića i odstranjenog Portugalca Uga Vijeire Crvena zvezda je bila osuđena na mučenje i prolivanje krvi u Gornjem Milanovcu. Možda neočekivano, obzirom na sastav tima, crveno-beli su delovali mnogo potentniji u odnosu na prethodna gostovanja. Bar što se tiče ofanzive.

Nije prošao ni minut na Gradskom stadionu, a Slavoljub Srnić je posle dobrog prodora Dušana Anđelkovića bio kratak i neodlučan u zicer situaciji. Bio je to uvod u seriju promašaja tima sa "Marakane", u čijoj igri je bilo, bar povremeno, fragmenata prošlogodišnje šampionske igre. Visok presing iznedrio je prodor Marka Petkovića, pokušaje sa distance Mičela Donalda, promašaje Predraga Sikimića... Zvezda taj pozitivan impuls nije iskorstila, a so na kadrovske rane sipala je povreda današnjeg kapitena Mihaila Ristića. Bio je i Metalac učesnik vrlo, vrlo dobre fudbalske predstave podno Rudnika.

Oslonjeni na brzinu Valberta Kaiseda Metalac je imao dve dobre šanse, ali je mladi čuvar mreže Filip Manojlović odličnim reakcijama  kupovao samopouzdanje i naklonost zvezdaške javnosti... Nekako istovremeno Metalac je dobio na samopouzdanju i kvalitetu igre u defanzivi. Nije bilo više lakih prodora crveno-belih, niti lopti ka Sikimiću. Posle povrede Ristića u vatru je ubačen omladinac Uroš Račić, koji je igrao ispred Poletanovića i Donalda (u mlađim kategorijama igra uglavnom na poziciji zadnjeg veznog prim.aut).

Metalac se u nastavku odlučio prividno da čuva nulu. Gotovo da učenici Nenada Vanića nisu imali ofanzivne akcije, ali su znali da igrači Crvene zvezde mogu da podlegnu psihozi i činjenici da nisu rano otvorili bravu Nikole Belića. Upravo se to i desilo... U igri Crvene zvezde se jasno video manjak kreativnosti, a potom i koncentracije. Igrao se 68. minut kada je Kaisedo dobio loptu na levom boku, centirao, a Stefan Panić se ušunjao pored Damijana Le Taleka i Tomasa Fibela i lagano prevario Manojlovića.

Metalac je šansu da dotuče rivala propustio iz brzih kontri. Sebičnost Kaiseda bilo je dovoljna da se sa lanca otrgne talenat Luke Adžića i golgeterski njuh Petra Orlandića. Njih dvojica su stavila tačku na preokret i na meč koji je zaslužio visoku ocenu.

METALAC - CRVENA ZVEZDA 1:2 (0:0)
/Panić 67 – Orlandič 87, Adžić 89/

Gornji Milanovac;
Stadion Metalaca;
Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo)

METALAC: Belić - Nikodijević, Otašević, Bondarenko, Simović - Panić - Mijić, Stojković (od 75’ Ivanović), Stojanović (od 78’ Rovčanin), Mladenović (od 62’ Jovanović) - Kaisedo;
CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Le Talek, Fibel, Anđelković - Donald, Poletanović - Srnić, Plavšić (od 83’ Adžič), Ristić (od 21. Račić) - Sikmić (od 67’ Orlandić).

SUPERLIGA, 17. kolo:

Petak:

Partizan - Napredak 3:2 (1:2)
/Leonardo 45, 55, Stevanović 84 - Gobeljić 20, Vukanović 42/

Subota:

Mladost - Borac 3:0 (1:0)
/Maslać 10ag, Bojović 20, 62/

Bačka - Vojvodina 0:1 (0:0)
/Ašćerić 89/

Radnik - Čukarički 1:1 (0:1)
/Adamović 73 - Fofana 27/

Novi Pazar - Javor 1:2 (1:0)
/Pajović 12 - Gafurov 47, Cvetković 74pen/

Radnički Niš - Spartak Ždrepčeva krv 0:1 (0:0)
/Milić 86/

Voždovac - Rad 1:0 (0:0)
/Ašćerić 89/

Metalac - Crvena zvezda 1:2 (0:0)
/Panić 67 – Orlandić 86, Adžić 89/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaPetar OrlandićNenad VanićLuka AdžićEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara