Duel Kuluševskog i Brabeca (Reuters)
Duel Kuluševskog i Brabeca (Reuters)

A sad Ibrahimović na Levandovskog! Šveđani izbacili Čehe iz trke za Katar... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 23:20

Posle produžetaka Tri Krune u finalu baraža

NIje Švedska večeras mogla da računa na suspendovanog Zlatana Ibrahimovića ali je i bez njega uspela da obezbedi plasman u finale baraža Mundijal u Kataru. Skandinavci su posle mnogo muke i produžetaka ipak iskoristili prednost domaćeg terena i sa 1:0 eliminisali Češku koja nije mnogo pokazala.

Sada Šveđane od plasmana na najveću smotru deli još samo jedna pobeda. Nad Poljskom koja je bez borbe posle izbacivanja Rusije obezbedila direktan plasman u finale.

Izabrane vesti

Ibrahimović protiv Levandovskog! Biće to okršaj fantastičnih napadača od kojih jedan verovatno više nikada neće imati šansu da zaigra na Mundijalu.

Švedska je i bez Ibre bila bolja od Češke koja je izabrala da se brani i propustila šansu da uradi nešto više. Domaći tim je pokazao više taman za taj jedan gol i zasluženo otišao u finale... 

Šveđani su krenuli sa pritiskom od starta pokušavajući da iskoriste prednost domaćeg terena i da uplaše goste. Držali su domaći loptu i kružili, Emil Forsberg je šutirao preko gola, a onda je zapretio i Aleksander Isak. Posle 11 minuta je Češka ubacila loptu u mrežu. Ipak, gol Jana Kuhte je poništen zbog prethodnog faula Brabeca nad Lindelefom. Nadomak pola sata igre, opet su Česi bili opasni. Opasnost je u poslednjem momentu otklonio Joakim Nilson.

Ništa selektori nisu menjali na poluvremenu, a početak drugog dela igre je više išao na ruku gostima koji su anestezirali domaćina i umrtvili igru. Švedski selektor je posle sat vremena pojačao napad i uveo Bengtsona i Kvajsona što će se ispostaviti kao pravi potez. Ubrzo je na teren ušao i Svanberg i propustio najbolju priliku za domaće do tada. Posle kornera je iz neposredne blizine tukao pravo u Vaclika.

Meč je otišao u produžetke, a tamo su do izražaja došla bolja sprema Šveđana i kvalitetnije izmene. Kvajson je na početku produžetaka propustio sjajnu priliku kada je na drugoj stativi hteo da asistira glavom umesto da šutira. Ipak, iskupio se u 110. minutu. Posle sjajnog duplog pasa sa Isakom je pobegao odbrani Čeha i pogodio.

Česi više nisu imali ni snage, ni kvaliteta da odgovore...


tagovi

Kvalifikacije za Mundijal 2022Katar2022fudbalska reprezentacija Švedskereprezentacija Češke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara