A sad u kupovinu! Mančester Siti posle presude kreće po letnja pojačanja

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.07.20. | 17:59

Najmanje trojicu igrača želi Pep Gvardiola

Mančester Siti je danas dobio dobre vesti iz Lozane pošto mu je ukinuta suspenzija za igranje Lige šampiona u naredne dve sezone. A to znači i najmanje 200.000.000 evra prihoda.

Nije baš da su u Sitiju sa iznenađenjem primili ovu vest jer su tako nešto i očekivali. Ostrvski mediji javljaju da je rukovodstvo mančesterskog kluba sa velikim samopouzdanjem ičeškivalo odluku suda u Lozani i da je mesecima unazad spremalo startegiju za letnji prelazni rok kao da kazna UEFA o dvogodišnjoj suspenziji i ne postoji. Zato nije ni čudo što Siti već ima skovan plan za letnju pijacu.

Izabrane vesti

Ugledni Telegraf otkriva da Pep Gvardiola želi najmanje tri pojačanja ovog leta i da njihovo dovođenje neće dovesti klub u novu opasnost od kršenja finansijskog fer-pleja. Novac od Lige šampiona je ukalkulisan, a tu je i oko 50.000.000 evra od prodaje Leroja Sanea u Bajern.

Gavrdiolin prioritet za ovo leto je kupovina štopera. Letos nije doveo naslednika Vensana Kompanija pošto mu je gradski rival Junajted preoteo Harija Megvajera. Zato Pep neće napraviti istu grešku ovog leta i sigurno će kupiti nekog centralnog beka. Pogotovo što više nema mnogo poverenja u Stonsa i Otamendija koji bi vrlo verovatno mogao da napusti klub. Stons ima još dve godine ugovora, ali je u slaboj formi i već dugo muči muku sa povredama. Gvardiola ga ne vidi kao startera u tandemu sa Laportom, a teško je za očekivati da će neko da kupi Engleza sa platom od 180.000 funti nedeljno.

Prva želja katalonskog stručnjaka je Kalidu Kulibali iz Napolija koji se već godinama pominje kao želja najbogatijih evropskih klubova. Čini se da je sada idealan trenutak i da su Napolitanci spremni da ga naplate. Tražiće oko 90.000.000 evra ali to ne bi trebalo da bude problem za Siti koji u njemu vidi svoju verziju Van Dajka. Napoli se već sprema za Kulibalijevu prodaju, ima Manolasa i Maksimovića kao zamene, doveden je Rahmani iz Verone, a pred vratima je Brazilac Gabrijel iz Lila tako da Kulibalijev odlazak ne bi trebalo da se oseti.

Alternative za Senegalca su Ake iz Bornmuta, Zagadu iz Borusije Dortmund, Sojundžu iz Lestera, Škrinijar iz Intera, Dijaš iz Benfike i Pau Tores iz Viljareala.

Drugo pojačenje Gvardiola očekuje na poziciji levog beka. Nije zadovoljan kako je sve ispalo sa skupo plaćenim Mendijem, pa je kao prinudno rešenje često koristio Ukrajinca Zinčenka kojem to nije prirodna pozicija. Kao rešenje se pominje Ben Čilvel iz Lestera koji je i na meti Čelsija. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da bi se Čilvel računao kao domaći igrač iz Engleske. Siti je često imao probleme da popuni kvotu domaćih igrača, a sa Čilvelom bi dobio i to.

Sličan kvalitet ide u prilog Džeku Grilišu. On je treća Sitijeva meta za leto jer u ofanzivnom delu veznog reda ostaje rupa posle odlazaka Sanea i Davida Silve. Griliš je atipičan engelski fudbaler sa sjajnim tehničkim kvalitetima i vrsta igrača kakve Gvardiola voli da ima i da ih rotira. 


tagovi

Ben ČilvelDžek GrilišKalidu KulibaliLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara