Fudbaleri Fajenorda (© Reuters)
Fudbaleri Fajenorda (© Reuters)

Advokatu srećan odlazak u penziju: Fajenord najbolji tim Holandije

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.12.20. | 11:13

Na obračunu bodova u kalendarskoj godini

Vreme za svođenje računa. Praznuje se u katoličkom svetu, podvlači crta, sumiraju utisci, a kad je o fudbalu u Holandiji reč ispalo je da je najbolji tim u 2020. – Fajenord.

Na prvi pogled iznenađujuće, ali istinito, deluje podatak da je klub iz Roterdama prvi na obračunu bodova u ligaškiim utakmicama u godini na izmaku. Bolji čak i od Ajaksa i AZ Alkmara, koji su se do prekida minule sezone, usled pandemije virusa korona, trkali za titulu. Šampionska kruna na kraju nije dodeljena, prvenstvo je poništeno, Eredivizija za takmičarsku 2019/20 nema prvaka, ali na stadionu De Kajp imaju čime da se pohvale.

Izabrane vesti

Ako bi se dodeljivao pehar za najbolji tim u poslednjih 365 dana slavu bi prigrabio Fajenord.

Na 21 utakmici, Fajenord je osvojio 48 bodova. Dobio je 14 mečeva, šest odigrao nerešeno, a jedini poraz pretrpeo je od Vitesea u Arnemu, pre pet dana. Isti broj bodova (48) osvojio je PSV, s tim da je sastav iz Ajndhovena odigrao meč više, što ga stavlja na drugo mesto ove tabele. Tek treći je Ajaks sa 46 bodova, koji je u kalendarskoj 2020. pretrpeo čak pet poraza i nije ni izbliza ubedljiv kao ranije. U „klubu 40“ još su AZ (41) i Vitese (40).

Niko, ipak, nije kao Fajenord. Bar da po nečemu trener Dik Advokat pamti odlazak u penziju.


tagovi

FajenordDik Advokat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara