Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Afena-Đan i Zaniolo srušili Sanderlend, Murinjo ulazio na teren da traži crveni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 15:16

Mile Svilar branio ceo meč, Nemanja Matić odigrao prvo poluvreme u pobedi Rome nad Englezima 2:0

Fudbaleri Rome odigrali su prvu pripremnu utakmicu ovog leta. U portugalskoj Albufeiri savladali su povratnika u engleski Čempionšip iz trećeg ranga, ekipu Sanderlenda, sa 2:0.

Otpor rivala slomljen je u poslednjih 15 minuta pogocima Feliksa Afena-Đana (75) i Nikoloa Zaniola (80), a meč je obeležio i ulazak Žozea Murinja na teren u poslednjim minutima prvog poluvremena.. Besan je bio Portugalac zbog poteza Luka Oniena, koji je laktom udario Ibanjeza. Kako je vezista engleskog tima već imao žuti karton, trener Aleks Nil odmah ga je zamenio.

Izabrane vesti

Murinjovo raspoloženje u drugom delu meča popravili su dobar šut Afena-Đana nakon brzo organizovanog napada i odlična saradnja mladog napadača iz Gane sa Zaniolom pet minuta kasnije.

Iako se u Italiji pisalo da je Zaniolo ljut na klub jer mu koči transfer i da je prethodnih dana odbijao da trenira, 23-godišnji vezista profesionalno je odradio svoj posao ove srede. Odigrao je drugo poluvreme utakmice i lepim golom "overio" pobedu Vučice.

Polovinu meča, ali tokom prvih 45 minuta, na terenu je proveo Nemanja Matić, dok je od početka do kraja gol Vučice čuvao Mile Svilar. I jedan i drugi uspešno su obavili svoje zadatke. Bivši kapiten srpske reprezentacije igrao je sa Žordanom Veretuom kao tandem defanzivnih vezista u formaciji 3-4-2-1. Desno od njih bio je Rik Karsdorp, a levo Nikola Zalevski. Po pisanju Gazete, 20-godišnji Poljak ostavio je najbolji utisak uz Zaniola i Afena-Đana, koji je pored pogotka upisao i asistenciju.

Zalevski je čak i poneo kapitensku traku u drugom delu utakmice, po izlasku Krisa Smolinga iz igre.

Narednu proveru osvajač Lige konferencije imaće protiv portugalskog Portimonensea, zatim se sastaje sa Sportingom iz Lisabona, Nicom, Totenhemom i Šahtjorom.


tagovi

Žoze MurinjoRomaSanderlendFeliks AfenaNikolo Zaniolo

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara