Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

AFRIKA: Akva Junajted preuzeo čelo kolone, Oran odustaje od šampionske trke

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 23:32

Pogledajte kako su završene neke od utakmica koje su odigrane na afričkom kontinentu

AKVA JUNAJTED – HARTLEND 3:1 (2:1)

Izabrane vesti

(Fudbal, Nigerija 1)

Akva Junajted je pobedom nad Hartlendom preuzeo lidersku poziciju u nigerijskom šampionatu. Domaćin je odlično otvorio utakmicu, postigao je pogodak u 3. minutu, potom duplirao vođstvo u 24, ali se Hartlend vratio u život već minut kasnije preko Akuneta. Neizvesnost je trajala gotovo punih sat vremena, ali ju je ubio Ubong sredinom drugog dela i potvrdio trijumf Akva Junajteda.

PARADO – SETIF 0:3 (0:2)

(Fudbal, Alžir 1)

Setif uspeva da održi prvog pratioca, Sauru, na bezbednoj distanci. Lidere alžirskog prvenstva ubedljivo je savladao Paradu na strani – 0:3. Gost je sa dva gola tri boda kaparisao već u prvom poluvremenu. Pred istek sat vremena igre postigao je i treći sa bele tačke i nastavio krupnim koracima ka tituli.

RELIZAN – ORAN 2:1 (2:0)

(Fudbal, Alžir 1)

Oran polako odustaje od šampionske trke. Nakon remija u prethodnom kolu, tim sa severozapada Alžira je u ovoj rundi poražen od Relizana – 2:1. Golovima u prvom poluvremenu domaćin je prekinuo niz od osam mečeva bez pobede, a Oran je u finišu meča uspeo da ublaži poraz.

CO BAMAKO – JILEN 2:0 (2:0)

(Fudbal, Mali 1)

Drugi poraz u poslednja tri meča znači da se Jilen polako isključuje iz šampionske trke. Pride je neuspeh doživeo od Bamakoa, tima koji do večeras na četiri vezane utakmice nije znao za pobedu. Pomalo iznenađujuće, domaćin je već u prvom poluvremenu stekao dva gola prednosti i do kraja uspeo da ih sačuva.

ĐOLIBA – BLEK STARS 4:1 (3:1)

(Fudbal, Mali 1)

Nije Đolibu pokolebao poraz u prethodnom kolu, prvi u šampionatu. Lider šampionata Malija je u 18. kolu ubedljivo savladao Blek Stars i sačuvao prednost od četiri poena u odnosu na Onze Kreators. Domaćin je sve rešio u prvih 45 minuta, kada je postigao tri gola, a svaku sumnju oko pitanja pobednika otklonio je još jednim pogotkom u nastavku.

BRIKAMA - ELIT JUNAJTED 1:2 (0:1)

(Fudbal, Gambija 1)

Možda bi sve bilo drugačije da je Papis Nijasi postigao gol iz penala u 6. minutu, a taj promašaj vratio se Brikami kao bumerang. Meč je, inače, bio u prekidu malo nakon početka drugog poluvremena zbog nestanka struje na stadionu.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara