(Reuters)
(Reuters)

Nije gotovo između Alegrija i Juventusa: Slučaj ide na sud

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.05.24. | 14:31

Trener ima pet dana da iznese odbranu

Pošto je osvojio Kup Italije pobedom nad Atalantom, Juventus se rastao sa trenerom Masimilijanom Alegrijem. Činilo se da je tu kraj između trenera i italijanske ekipe, ali priča je dobila obrt koji će po svemu sudeći biti razrešen sudskim procesom.

Alegri je napravio nekoliko ekscesa tokom finala u Rimu, preteći je mahao prstom prema sportskom direktoru Kristijanu Đuntoliju (kog je pokušao da otera na ceremoniji dodele pehara, a zatim se rasprava nastravila prilikom povratka u hotel), pretio sudijama, vređao u pres sali glavnog urednika torinskog Tutosporta...

Izabrane vesti

Italijanski tim navodi da je ovo „ponašanje koje ne dozvoljava nastavak radnog odnosa“, te da bi isto moglo da dovede do odluke Juventusa da odustane od ugovora. Rečeno je da potezi iskusnog stručnjaka predstavljaju ozbiljno kršenje principa sportske lojalnosti koji je predviđen Kodeksom Juventusa, a sve sa ciljem da klub predstavi sebe kao oštećenu stranku i da izbegne isplatu preostalih 7.000.000 evra Alegriju, koji ima ugovor sa Juventusom do leta 2025. Stara dama takođe planira da traži finansijsku odštetu zbog ukaljanog imidža kluba.

Alegriju će sada postati jasno da postoje i te kako ozbiljne posledice za postupke. Trener će imati pet dana da odgovori na disciplinski izazov koji su mu predočili advokati Juventusa, a isti mu je saopštio direktor torinskog velikana Mauricio Skanavino.

S druge strane, Masimilijano Alegri bi mogao da ospori odluku Juventusa tvrdnjom da su razlozi koji su doveli do njegove smene neosnovani. Ako bi se to utvrdilo, klub bi bio u obavezi da mu isplati preostalu zaradu i nadoknadu štete. Pokušao je trener da popravi situaciju, izvinio se direktoru Tutosporta sa ubeđenjem da će to biti dovoljno da ostane na čelu ekipe bar do kraja sezone. Direktor Skanavino bio je jasan i direktan, klub je izgubio strpljenje za Alegrija i razlaz je očigledno jedino rešenje.

Ono što je jasno je da će sud doneti konačnu odluku o načinu na koji će se završiti saradnja, a torinski klub će do kraja ove turbulentne sezone predvoditi doskorašnji trener mladog tima i bivši as, Paolo Montero.



tagovi

Masimilijano AlegriJuventusSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara