Kevin Panter i igrači Crvene zvezde (© ABA liga)
Kevin Panter i igrači Crvene zvezde (© ABA liga)

Sada je već pitanje ponosa! Da li Kevin Panter može da povuče Partizan sa ivice provalije?

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.05.24. | 08:07

Kapiten Partizan Mozzart Beta Kevin Panter večeras od 20.30 mora da povuče ostatak ekipe u finalu protiv Crvene zvezde koja ima meč loptu za osvajanje ABA titule pred navijačima kluba iz Humske

Nije jedini, ali mora prvi da povuče kako zna i ume, inače sezona Partizana se završava ispod svakog očekivanja. Sada se sve oči uprte u Kevina Pantera koji nije uspeo ništa da uradi na prve dve finala ABA lige utakmice u Pioniru protiv Crvene zvezde što je jedan od razloga zbog kojih je klub iz Humske sada na ivici provalije. Crvena zvezda ima čak tri meč lopte za osvajanje regionalnog takmičenja, dve pred navijačima Partizana, a s obzirom kako je tim Željka Obradovića izgledao u prva dva meča...majstorica neće biti ni potrebna Zvezdi, osim... Ako se najzad iz letargije trgne Kevin Panter.

Kapiten crno-belih je već treću godinu redovno na emotivnoj klackalici navijača. Od najboljeg igrača tima do čoveka koji je najzaslužniji za poraze. Neko ko je donosio najveću radost crno-belima je sada neko koga mnogi vide kao primarnog krivca za sve što se loše dešavalo ove sezone. Jednostavno manjak kontinuiteta i prave forme je "ubilo" sve ambicije tima koji je sada veoma blizu da ostane bez još jednog trofeja, onog najvažnijeg koji će obezbediti odlazak u Evroligu.

Izabrane vesti

U suprotnom, sledi period potpuno neizvesnoti jer nije isto kada znate da ste deo elite i kada ste u limbu čekajući specijalnu pozivnicu koja možda i ne stigne. Automatski ne mogu da se dovedu pojačanja koja su na evroligaškom nivou jer je normalno da neki igrači ne žele da obuku crno-beli dres dok se ne vidi status kluba iz Humske... Da li će u Evroligu ili pada u Evrokup.

Da bi se takva dilema izbegla, Partizan mora da slavi večeras, onda i još dva puta. U ovom momentu to izgleda kao nemoguća misija, i biće nemoguća misija ako se Panter ne aktivira i krene da zapisa koš Crvene zvezde nemilosrdno od prvog do 40 minuta.

Poslenji put je to uradio još prošle sezone u petoj odlučujućoj utakmici ABA lige kada je postigao 32 poena, postao rekorder finala regionalnog takmičenja što je klubi iz Humske donelo titulu i njegovo ime upisalo zlatnim slovima u istorijskim knjigama.

Ipak, profesionalni sport je surov, a i prosečan navijač u Srbiji je još suroviji jer se vodi krilaticom: "Dobar si onoliko koliko si dobro odigrao poslednju utakmicu".

A Kevin Panter je odigrao loše. Ne samo poslednju, neko je svaki derbi ove sezone odigrao daleko ispod očekivanja.

Od šest na koliko je nastupao, izgubio je pet. Samo je prvi večiti derbi ove sezone pobedio i na tom nije imao učinak vredan pažnje jer se na njemu i povredio... nešto što ga je saseklo i izbacilo iz tima više od mesec dana.

"Ponekad razmišljam... Nije lako biti u mojoj situaciji. Ljudi očekuju da budem savršen. Pitaju me navijači, šta nije u redu i očekuju neki odgovor, a zapravo sve je u redu. Samo sam čovek kao bilo ko od vas. Zato se trudim da ostanem mentalno čvrst i smatram da se tu izdvajam i ostajem miran uprkos nekim pričama sa strane", rekao je Kevin Panter za Mozzart Sport u jednom od intervjua koje smo pravili ove sezone.

(1,37) Partizan Mozzart Bet (15,00) Crvena zvezda (4,20)

Konstatovali smo tada da mnogo toga nije onako kako je zamišljeno. I danas, pre sam kraj sezone... u trenutku kada je Partizan na ivici da izgubi sve, reči kapitena crno-belih su i dalje relevantne.

"Ostaćemo pozitivni, borićemo se. Košarkaški bogovi mogu da te nagrade za takav stav i da jedna utakmica ili jedna sitna situacija preokrene sve. Čak i kada apsolutno ništa ne ide onako kako si zamislio, pristup i mentalitet ne menjaš".

Na dosadanje dve utakmice finala regionalnog takmičenja, Kevin Panter je u potpunosti zaustavljen na svim nivoima. Iz igre u ovoj seriji šutira 35 odsto, što je skoro 10 posto ispod dosadašnjeg standarda, dok je za tri na 28,5 procenata (2/7).

Daleko od toga da sve u igri Partizana trena da zavisi od jednog čoveka, ali neko ko je lider i kapiten treba da bude taj koji će večeras prvi da pokrene ekipu u napadu. Da bude primer i momcima kao što su Doužer i Kaminski koji praktično ne postoje u ovoj seriji.

Onda mora i odbrana da se odigra jer Crvena zvezda nije pokazala ništa spektakularno u prva dva meča. Da je Partizan imao nešto više pameti i raspoloženijeg Pantera u prvoj utakmici, crno-beli bi verovatno napravili toliko željeni brejk. U drugoj utakmici su crno-beli izgledali potpuno potučeno i bez energije.

Večeras takav luksuz nemaju. Sada poraz znači kraj sezone... veoma loše sezone. Sa 20.000 navijača na tribinama dobiće toliko željeni vetar u leđa... Samo je pitanje da li je to dovoljno da se najzad upali onaj Panter koji donosi pobede.

Ako on večeras istrči na parket... finalna serija možda ponovo dođe do majstorice što je bio slučaj i prethodne dve sezone. Ako se ne pojavi... pisaćemo o velikom uspehu Crvene zvezde i činjenici da je čitave sezone uspela da pronađe recept za najboljeg igrača u timu Željka Obradovića.


FINALE JADRANSKE LIGE

Ponedeljak:

Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet 85:82 (1-0 u seriji)

/Jago 18 – Naneli 27/

Sreda:

Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet 80:73

/Nedović 21 - Smit 12/

Nedelja:

20.30: (1,37) Partizan Mozzart Bet (15,00) Crvena zvezda (4,20)

Utorak, 21. maj*

Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda

Subota, 25. maj**

Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet

* - Ako bude potrebe;

** - Ako bude potrebe, postoji šansa da se promeni termin.



tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara